E-mail blacklist - Vevida

Vevida maakt op haar mailservers gebruik van een aantal technieken om spam te voorkomen. Het blokkeren van IP-adressen, domeinen en e-mailadressen van bekende spammers en spam ondersteunende providers zijn hier onderdeel van. Op deze pagina staat een overzicht.

Deze lijst wordt samengesteld aan de hand van de mailqueue en maillogs op onze mailservers, klachten die Vevida van haar klanten ontvangt en in samenwerking met collega-providers.

Tevens wordt inkomende email gefilterd door de volgende blacklist:

Deze DNSBL’s (DNS BlackLists, of bloklijsten) controleren het IP adres van de verzender en/of de verzendende SMTP server of deze bekend staat als een Open Relay of een open proxy.

Vevida voert geen scans uit om records bij te werken. Het is de ISPs verantwoordelijkheid om Vevida op de hoogte te stellen van veranderingen die een record kunnen beïnvloeden. Na melding van veranderingen, zal Vevida pogen om de record(s) zo vlug mogelijk bij te werken.

In het geval van onterechte blokkades kun je dit via dit formulier doorgeven. Het IP-adres, domein of e-mailadres zal dan uit de blacklist worden verwijderd. Of het IP-adres uit een geblokkeerd netblock (meerdere IP-adressen in dezelfde klasse van dezelfde ISP) zal gewhitelist worden.

F
Fokke is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.