E-mail instellen POP/IMAP Thunderbird (versie 24) bij Argeweb

In dit artikel lees je hoe je je e-mailaccount instelt in Mozilla Thunderbird.

Je kunt Thunderbird openen en onder de optie 'Nieuwe account aanmaken' op 'E-mail' klikken, en de volgende gegevens invullen:

• Je naam: Hier vul je een naam naar keuze in
  • E-mailadres: Hier vul je het volledig e-mailadres in
  • Wachtwoord: Hier vul je het wachtwoord welke bij de mailbox hoort in

Na het invullen van de gegevens klik je op 'Doorgaan'.

Je krijgt vervolgens meerdere opties te zien en je kunt dan op 'Handmatige Config'. Het is belangrijk dat je eerst het gewenste protocol kiest, namelijk POP of IMAP.

Nadat je dit hebt gekozen, gebruik je de volgende instellingen:

Inkomend

• Serverhostnaam: mail.argewebhosting.nl
  • Poort: indien POP 110, indien IMAP 143
  • SSL certificaat: Geen
  • Authenticatie: Normaal wachtwoord

Uitgaand

• Serverhostnaam: mail.argewebhosting.nl
  • Poort: 587
  • SSL: Geen
  • Authenticatie: Normaal wachtwoord
  • Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres (bijvoorbeeld test@argewebdemo.nl)

Je klikt na het invullen van de betreffende gegevens op 'Klaar'. Je krijgt vervolgens een waarschuwing dat er geen versleuteling gebruikt wordt en of je dit wilt opslaan. Dit komt omdat er bij de optie 'SSL' 'Geen' gebruikt wordt. Je kunt de optie 'Ik begrijp de risico's' aanvinken en vervolgens op 'Klaar' klikken.