E-mail instellen in Android telefoon bij Argeweb

In dit artikel lees je hoe je een e-mailaccount instelt op een Android telefoon.

Inhoudsopgave

1. Stappenplan mailaccount toevoegen
  2. E-mailinstellingen
  3. Account instellingen

Stappenplan mailaccount toevoegen

Let op! Android ziet op elke telefoon er anders uit. In dit artikel laten we zien hoe u een e-mailaccount kunt instellen in een Sony Xperia Z smartphone.

In de ‘Instellingen’ van de telefoon klikken we op ‘Account toevoegen’. Deze optie staat onder de categorie ‘Accounts’.

1. Klik op ‘E-mail’.
  2. Vul hier uw e-mailadres in en het bijbehorende wachtwoord.
  3. De accountinformatie wordt nu gecontroleerd.
  4. Kies voor ‘POP’ wanneer u het account als type POP wilt in stellen en voor ‘IMAP’ wanneer u het account als type IMAP wilt instellen.

E-mailinstellingen

Let op! Indien u een Plesk Webhosting Pakket heeft, dan heeft u een ander serveradres. Het juiste Plesk serveradres kunt u hier opvragen.

Vul nu de gegevens in van de inkomende e-mail.

• Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres (bijvoorbeeld argeweb@argewebdemo.nl)
  • Wachtwoord: (Wachtwoord van het betreffende e-mailadres)
  • Server: mail.argewebhosting.nl
  • Poort: 995 voor POP, 993 voor IMAP.
  • Beveiligingstype: SSL
  • E-mail verwijderen van server: (persoonlijke keuze)

Serverinstellingen van de inkomende e-mail worden nu gecontroleerd.

Voor de uitgaande mail gebruikt u de volgende instellingen:

• Server: mail.argewebhosting.nl
  • Poort: 587
  • Beveiligingstype: STARTTLS / TLS
  • ‘Aanmelden vereist.’ dient aangevinkt te zijn.
  • Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres (bijvoorbeeld argeweb@argewebdemo.nl)
  • Wachtwoord: (Wachtwoord van het betreffende e-mailadres)

De serverinstellingen voor de uitgaande e-mail wordt nu gecontroleerd.

Account instellingen

Bij ‘Accountinstellingen’ kunt u persoonlijke wensen instellen zoals de controlefrequentie. Vervolgens kunt u een Weergavenaam instellen.

Nu kunt u volledig gebruik maken van uw e-mailaccount via de de bijbehorende applicatie.