RSA private key en public key genereren en opslaan bij Argeweb

In dit artikel kunt u lezen hoe u een RSA private key en een RSA public key genereert. Deze kunt u bijvoorbeeld voor een SSH verbinding gebruiken welke een RSA key vereist.

Om te beginnen heeft u de applicatie puttygen.exe nodig, deze applicatie kunt u op de volgende link downloaden: https://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/latest.html

• Start puttygen.exe en klik hierna onder de PuTTY Key Generator op Generate.
  • Hierna wordt er gevraagd om uw muis in het grijze veld heen en weer te bewegen. Doe dit tot het balkje volledig gevuld is.
  • Vul hierna uw wachtwoord voor de RSA private key in.
  • Klik op Save public key.
  • Kies een opslag locatie, vul een bestandsnaam in en klik op Opslaan.
  • Sla nu de RSA private key op door op Save private key te klikken.
  • Kies een locatie voor uw RSA private key, vul een naam in en klik op Opslaan.
  • U heeft nu succesvol een RSA public key en een RSA private key aangemaakt.