Domein aan Microsoft 365 toevoegen bij Argeweb

Als je Microsoft 365 afneemt kun je jouw eigen domeinnaam koppelen aan deze omgeving. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Domeinnaam instellingen

1. Log in op het portal van Microsoft 365 met een beheerdersaccount;
  2. Ga naar de app Beheer;
  3. Kies in het menu links voor Instellingen. Hiervoor moet je wellicht de lijst uitklappen;
  4. Klik nu op Domeinen.

Domein toevoegen

1. Klik bovenin de nieuwe pagina op Domein toevoegen;
  2. Vul de domeinnaam in en klik op Gebruik dit domein;
  3. Je krijgt een TXT record te zien; kopieer deze tekst;
  4. Laat het scherm open en ga in nieuwe scherm naar je klantomgeving bij Argeweb;
  5. Voeg het TXT record toe. Lees hier hoe je dat doet;
  6. Ga terug naar Microsoft 365 en klik op Verify;
  7. Microsoft 365 zal de domeinnaam verifiëren.

NB: Dit kan een paar minuten duren. Als je een foutmelding krijgt, wacht dan even en probeer het nog eens.

Overige DNS

Als de verificatie van het TXT record is gelukt, is de domeinnaam gekoppeld. Je krijgt nu de vraag of je zelf de DNS wilt instellen of dit wilt laten doen.

1. Kies voor Je eigen DNS records beheren en klik op Volgende;
  2. Vink nu de gewenste diensten aan om te koppelen;
  3. Je krijgt nu een langere lijst met DNS records;
  4. Voeg deze ook toe in je klantomgeving zoals bij het TXT record;
  5. Als je alle DNS-records hebt verwerkt klik je op Verder.

Microsoft 365 zal de DNS-records controleren. Als alle DNS-records goed zijn ingesteld zijn krijg je daarvoor een bevestigende melding waarna je op Gereed kunt klikken.