Microsoft 365 abonnement naar Argeweb verhuizen

Je kunt een bestaand Microsoft 365 abonnement naar Argeweb verplaatsen. Je kunt je tenant houden alleen leveren wij voortaan de licentie. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Vooraf

• We hebben je tenant naam nodig van jouw Microsoft 365 abonnement. Dit is een hostnaam die eindigt op onmicrosoft.com (bijvoorbeeld argewebdemo.onmicrosof.com). Je kunt deze vinden in de adres balk als je naar portal.office.com gaat.
  • Zorg dat je kunt inloggen als beheerder op je Microsoft 365 account. Als je bent ingelogd op het portal moet de optie Beheer aanwezig zijn tussen de andere Office apps.
  • We nemen je tenant over maar niet de licenties. Deze lopen door bij de huidige aanbieder. Je kunt deze opzeggen en via ons weer aanschaffen. Het is handig om hier overlap in te hebben zodat je zonder onderbreking kunt blijven werken.
  • Als er toch een korte onderbreking is, blijven je gegevens 30 dagen bewaard totdat je een nieuwe licentie activeert.

Bestellen

1. Ga naar https://www.argeweb.nl en klik rechts boven op Microsoft 365;
  2. Kies het gewenste licentie type en klik op Bestel;
  3. Kies de gewenste licentie(s) en vul het aantal in;
  4. Klik nogmaals op Bestel;
  5. Kies Neem mijn huidige Microsoft 365 abonnement over en vul de tenant naam in;
  6. Klik op Volgende stap;
  7. Volg de link die nu verschijnt en houd het venster open.

Autoriseren

1. Je ziet nu een aanmeldscherm van Microsoft 365;
  2. Klik op Aanmelden;
  3. Vul de gebruikersnaam in van een beheerder account en klik op Volgende
  4. Vul je wachtwoord in en klik op Aanmelden;
  5. Vink Ja aan in de checkbox om akkoord te gaan met de voorwaarden;
  6. Klik hierna op CSP Autoriseren;
  7. Klik op Sluiten.

Afronden

1. Ga terug naar onze bestelpagina en klik op Volgende stap;
  2. Dubbelcheck je bestelling en klik op Volgende stap;
  3. Vul je klantnummer en wachtwoord in en klik op Inloggen;
  4. (Ben je een nieuwe klant en heb je nog geen klantnummer? Klik dan op de knop Registreren onder Nieuwe Klant)
  5. Kies hoe je wilt betalen en klik op Bestelling voltooien;
  6. Je krijgt nu een melding dat je bestelling voltooid is.