Yourhosting - Website back-up maken

In de Plesk hostingmanager kun je eenvoudig zelf een backup maken en deze terugplaatsen wanneer je wilt. In dit artikel leggen we uit hoe dat gaat. NB: Yourhosting maakt regelmatig back-ups van de gehele server, zodat we in het geval van storingen je website weer terug kunnen plaatsen. Wij kunnen ook een back-up van je website terugplaatsen.

Back-up maken

1. Log in op Mijn Account en klik door naar de Hostingmanager;
  2. Ga naar 'Bestanden' in de Hostingmanager en selecteer de map waar je een back-up van wilt maken;
  3. Selecteer alle bestanden en klik vervolgens op ‘archief’ en vervolgens op 'Aan archief toevoegen';
  4. Geef de map een naam en klik op 'OK'. Je back-up vind je vervolgens terug in de map waar je een back-up van gemaakt hebt.

Back-up terugplaatsen

Een gemaakte back-up van je website zet je terug door de volgende stappen te volgen:

1. Klik op het back-up-bestand (.zip-bestand);
  2. Zet een vinkje bij 'Bestaande bestanden vervangen' en klik op 'OK';
  3. Het .zip-bestand wordt uitgepakt en je bestanden verschijnen in de map waar het zip-bestand uitgepakt is.

MySQL database Back-up

MySQL database Back-up maken (exporteren)

1. Log in op Mijn Account en klik door naar de Hostingmanager;
  2. Ga naar 'Databases' in de Hostingmanager;
  3. Klik vervolgens op 'Dump exporteren';
  4. Selecteer de map waar je de back-up in wilt zetten en geef dit bestand een naam.
  5. Klik op 'OK'.

MySQL database Back-up terugzetten (importeren)

Een gemaakte back-up van je database zet je terug door de volgende stappen te volgen:

1. Via 'Dump importeren' zet je een back-up van je database terug;
  2. Ga naar de map waar je back-up staat en klik op dat bestand (dat is altijd een .sql.zip-bestand);
  3. Klik vervolgens op 'OK'. Je back-up wordt vervolgens terug gezet.