Wachtwoord databasegebruiker wijzigen via PHPMyAdmin bij VIP Internet

Het is mogelijk het wachtwoord van een database aan te passen via je VIP klantportaal. Dit kan op dezelfde plek als waar databases worden gemaakt. In sommige gevallen is het handiger een database wachtwoord te wijzigen via PHPMyAdmin.

In phpMyAdmin databasegebruiker wachtwoord aanpassen

PHPMyAdmin is te bereiken via jedomein.nl/mysql-admin (vul in plaats van jedomein.nl dus je eigen domein in). Volg daarna deze stappen:

1. Log in met de huidige databasegebruiker en het bijbehorende wachtwoord;

2. Druk op Wachtwoord wijzigen

3. Vul tweemaal het nieuwe wachtwoord in en klik op Start

In dit scherm is het mogelijk om wat extra opties te kiezen. Wij adviseren absoluut niet om 'geen wachtwoord' te gebruiken. Het is mogelijk om een MySQL 4.1+ hash te kiezen. Dit is voor enkele nieuwe CMS'en vereist. Oude CMS'en kunnen over het algemeen goed met de nieuwe hashing overweg. Het is dus raadzaam deze optie te kiezen;

4. Je wachtwoord is nu direct gewijzigd. Vergeet niet het wachtwoord in de configuratiebestanden van je site aan te passen.