FTP-gebruiker toevoegen in de Plesk-omgeving van VIP internet

Heb je een hostingpakket bij VIP? Je kunt dan gebruik maken van FTP om je websitebestanden te beheren. We leggen hieronder uit hoe je een gebruiker aanmaakt voor FTP. Je hebt een gebruikersaccount met wachtwoord nodig om een FTP verbinding te maken.

Inhoudsopgave

Stap 1: Website & Domains

Ga in je in de Plesk-omgeving naar Websites & Domains. De staat links in het menu.

Het menu in Plesk. De optie Websites & Domains is geselecteerd,

Stap 2: FTP Access

Kijk onder het gewenste domein en klik op FTP Access. In dit voorbeeld kiezen wij het domein viphandleidingen.nl.

Een schermafbeelding uit Plesk. De optie FTP Access is omcirkeld.

Stap 3: Account toevoegen

Standaard is er één FTP-gebruiker. Deze wordt automatisch aangemaakt. Klik op Add an FTP Account om een nieuwe FTP-gebruiker toe te voegen.

Screenshot uit Plesk. We zien de bestaande FTP accounts en de optie om een nieuwe aan te maken.

Stap 4: Gegevens invullen

Vul in het nieuwe venster de gewenste FTP-gebruikersnaam in. Vervolgens vul je tweemaal het wachtwoord in. Klik op OK als alles ingevuld is. De gebruiker is nu aangemaakt.

Afbeelding uit Plesk. We zien een scherm waarin de gegevens van een FTP gebruiker kunnen worden ingevoerd.