Schijfruimte bij VIP Internet

Schijfruimte is de totale ruimte die je tot beschikking hebt voor je website, e-mail en databases. Hoeveel schijfruimte je nodig hebt, is afhankelijk van je website. Schijfruimte is ondergebracht in een hostingpakket. De hoeveelheid schijfruimte verschilt per hostingpakket. Op deze pagina lees je meer over je schijfruimte bij VIP Internet.

Inhoudsopgave

1. Hoeveel schijfruimte heb ik nodig?
  2. Schijfruimte inzien bij VIP
  3. Foutmelding 'Disk quota exceeded'
  4. Schijfruimte verhogen/ upgraden hostingpakket

Hoeveel schijfruimte heb ik nodig?

Het is erg moeilijk om aan te geven hoeveel schijfruimte je nodig hebt, omdat dit te maken heeft met de inhoud van je website. Heb je je bestanden die je op je website hebt staan in één map geplaatst? Bekijk dan hoe groot deze map is en je weet ongeveer hoeveel schijfruimte je nodig hebt. Wanneer je website veel pagina’s of afbeeldingen bevat zul je meer schijfruimte verbruiken dan wanneer je een eenvoudig blog hebt. Afbeeldingen vragen meer schijfruimte dan tekst. Wanneer je een website wilt gaan maken dien je hier dus rekening mee te houden. Daarnaast nemen ook databases en applicaties schijfruimte in beslag.

Wanneer je gaat starten met het maken van een website raden wij je aan om de volgende vragen te beantwoorden:

• Uit hoeveel pagina’s bestaat je website?
  • Staan er veel afbeeldingen op mijn website?
  • Wat is de gemiddelde grootte van een pagina?

Enkele voorbeelden voor het inschatten van schijfruimte:

• Een foto in redelijke kwaliteit neemt 0,5 MB in beslag. Het opslaan van 1000 foto's kost dan 500 MB. Hoge kwaliteit neemt als snel meer dan 1 MB in beslag per foto.
  • Een WordPress CMS website zonder informatie, extra plugins en thema's neemt ongeveer 30 MB in beslag. Een lege installatie van Webshop CMS Magento neemt ruim 100 MB in beslag.
  • Een PDF-document van goede kwaliteit met foto's neemt al snel ruim 1 MB per 4 pagina's in beslag.

Schijfruimte inzien bij VIP

Als je een pakket bij ons hebt kun je de verbruikte hoeveelheid schijfruimte bekijken in het online klantenportal MijnVIP. Om te voorkomen dat je geen schijfruimte meer over hebt en dus geen bestanden meer kunt toevoegen aan je website, raden wij je aan om regelmatig deze limiet te controleren. Dat doe je als volgt:

1. Klik op de hoofdpagina op de domeinnaam waarvan je de schijfruimte wilt weten.
  2. Klik vervolgens op ‘Schijfruimte’ onderaan de pagina.
  3. Je krijgt nu een overzicht te zien van de schijfruimte die je in gebruik hebt en wat je limiet is. Daarnaast kun je in één oogopslag zien wat je vrije ruimte is en hoeveel bestanden je op je website hebt geplaatst.

Foutmelding 'Disk quota exceeded'

De foutmelding ‘Disk quota exceeded’ wil zeggen dat je schijfruimte vol is. Schijfruimte is de totale ruimte die je tot je beschikking hebt voor je website, e-mail en database. De hoeveelheid schijfruimte die je hebt is afhankelijk van het hostingpakket dat je hebt.

Als je deze foutmelding krijgt, kun je ervoor kiezen om je verbruikte schijfruimte te verminderen door het aantal bestanden op je website te verminderen. Wanneer dit niet mogelijk is dan raden wij je aan om je hosting pakket te upgraden zodat je meer schijfruimte tot je beschikking hebt.

Schijfruimte verhogen/ upgraden hostingpakket

Wanneer je merkt dat je de limiet van je schijfruimte nadert, of je een foutmelding over volle schijfruimte hebt gehad, kun je ervoor kiezen om het aantal bestanden op je website te verminderen of om je hostingpakket te upgraden. Je hebt bij VIP Internet de keuze uit vier hostingpakketten. Hoe groter je hostingpakket, hoe meer schijfruimte. Je kunt je hostingpakket eenvoudig upgraden in MijnVIP. De stappen staan hieronder beschreven.

1. Klik op de hoofdpagina in het linkermenu op ‘Upgrade pakket’.
  2. Je krijgt nu een overzicht te zien van de beschikbare diensten. Daarnaast kun je bovenin zien welk hostingpakket je momenteel hebt. Kies het hostingpakket dat je wilt bestellen en klik op ‘Doorgaan’.
  3. Je krijgt nu een overzicht van de verschillen in oude en nieuwe situatie te zien. Klik op ‘Bevestigen’ om je bestelling door te voeren.
  4. Zodra de bestelling is doorgevoerd ontvang je van ons een e-mail.