Schijfruimte bij VIP Internet

Schijfruimte is de totale ruimte die je tot beschikking hebt voor je website, e-mail en databases. Hoeveel schijfruimte je nodig hebt, is afhankelijk van je website. Schijfruimte is ondergebracht in een hostingpakket. De hoeveelheid schijfruimte verschilt per hostingpakket. Op deze pagina lees je meer over je schijfruimte bij VIP Internet.

Inhoudsopgave

Benodigde schijfruimte

Hoeveel schrijfruimte je nodig hebt hangt af van wat voor soort website je wilt gaan hosten. Tekst en opmaak neemt weinig ruimte in beslag. Websites die snel tegen de maximale ruimte aanlopen zijn websites met veel afbeeldingen, video's of grote software pakketten zoals Magento. Als je veel afbeeldingen met hoge resolutie wilt uploaden bekijk dan eerst hoeveel MB de bestanden lokaal in beslag nemen. Voor een programma zoals WordPress of Magento kun je bij de leverancier de systeemeisen opvragen. 

Schijfruimte inzien  

Als je een pakket bij ons hebt kun je schijfcapaciteit inzien. Je ziet dan direct of je niet te veel gebruik.

  1. Log in op Mijn VIP;
  2. Klik op de gewenste domeinnaam;
  3. Ga naar Schijfruimte onderaan de pagina;

Foutmelding "Disk quota exceeded"

De foutmelding Disk quota exceeded wil zeggen dat je hostingpakket vol is. De schijfruimte van je pakket is de totale ruimte die je tot je beschikking hebt voor je website, e-mail en de database. Je kunt bij deze melding twee dingen doen: 

  • Verwijder onnodige bestanden en mail
  • Upgrade je pakket voor meer schijfruimte

Contact

Wil je advies over het effectief opschonen van je schijfruimte? Neem dan gerust een keer contact op. Een collega helpt graag. Ook als je meer wilt weten over het upgraden van je pakket zijn we je met plezier van dienst.


M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.