De Vevida e-mailinstellingen op je iPhone wijzigen

In dit artikel leggen we uit hoe je de e-mailinstellingen van een bestaand e-mailadres in Apple Mail op je iPhone kunt wijzigen.

Inhoudsopgave

Open de instellingen op je iPhone. Scroll naar beneden en klik op Mail. Selecteer vervolgens de optie Accounts. Je ziet nu een overzicht van alle e-mailaccounts die staan ingesteld op je iPhone. Klik op het e-mailaccount waarvan je de instellingen wilt wijzigen.

Hoe je de instellingen wijzigt hangt af van de manier waarop je verbinding maakt met onze mailservers: POP of IMAP. Welke verbindingsmethode je gebruikt herken je aan het eerste tussenkopje. Hier staat IMAP accountgegevens of POP accountgegevens. We leggen eerst uit hoe je de instellingen voor POP kunt wijzigen. Onderaan deze pagina vindt je de uitleg voor IMAP.

POP-instellingen

De instellingen voor POP staan verspreid over twee schermen. Als je de stappen van deze uitleg tot nu toe hebt gevolgd, zie je het eerste scherm al voor je. Onder Server inkomende post staan de serverinstellingen. Controleer of deze overeenkomen met de afbeelding hieronder. Via Geavanceerd ga je naar het tweede scherm met instellingen:

emailinstellingen_wijzigen_iphone_pop_1-473x1024

In het scherm met geavanceerde instellingen zijn de volgende instellingen belangrijk. Let er vooral op dat de Serverpoort klopt en dat Gebruik SSL aan staat:

emailinstellingen_wijzigen_iphone_pop_2-473x1024

IMAP-instellingen

Om de instellingen voor IMAP te wijzigen klik je na de eerste stappen op de optie Account, met daarachter je emailadres. De relevante instellingen staan op twee verschillende schermen. Controleer de instellingen onder Server inkomende post aan de hand van onderstaande afbeelding. Klik daarna op Geavanceerd:

emailinstellingen_wijzigen_iphone_imap_1-473x1024

Controleer vervolgens bij de geavanceerde instellingen, onder Inkomend instellingen, of de Serverpoort klopt, en of Gebruik SSL aan staat:

emailinstellingen_wijzigen_iphone_imap_2-473x1024