Nederlands als taal instellen in WordPress bij Vevida

Het kan voorkomen dat de Engelstalige versie van WordPress is geïnstalleerd en jij bij voorkeur de Nederlandse versie gebruikt. Om de taal te wijzigen hoef je echter niet de gehele installatie te verwijderen en opnieuw uit te voeren. Wij laten je zien hoe simpel het is de taal in WordPress aan te passen.

Ga naar jouwdomein.nl/wp-admin/ en log in. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en druk op “Log In”.

Eenmaal ingelogd zie je dat de taal natuurlijk nog steeds op Engels staat ingesteld. Om dit te wijzigen klik je nu aan de linkerkant van je Dashboard op de optie “Settings” en vervolgens kies je voor “General”.

Scrol nu helemaal naar beneden op deze pagina. Hier zie je de optie “Site Language”. Klik deze optie aan en zoek naar “Nederlands”. Selecteer “Nederlands” en klik op “Save Changes” om de taal te wijzigen.

Zodra je de taal van WordPress hebt gewijzigd, krijg je bovenaan de pagina een “Instellingen opgeslagen” melding te zien. Je ziet nu ook dat de taal van je WordPress omgeving is gewijzigd naar het Nederlands.

Gefeliciteerd! Je WordPress omgeving is nu volledig in het Nederlands.

M
Marjolein is the author of this solution article.