Categorieën in WordPress aanmaken bij Vevida

Als je een hostingpakket hebt bij ons kun je ook een WordPress website maken. Met een WordPress website heb je beschikking over Categorieën. Deze kun je gebruiken om relevantie te geven aan je blogs. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Publiceer je veel artikelen, dan kun je deze onderverdelen in diverse categorieën. Zo kun je bijvoorbeeld alle support artikelen over WordPress plaatsen in de categorie /help/wordpress en al je blogs over Google Analytics in /blog/google-analytics. Het is voor bezoekers een stuk makkelijker zoeken als artikelen per onderwerp zijn ingedeeld. 

Een categorie maken

Ga naar Berichten en klik op Categorieën

Geef een Naam aan je Categorie en geef hem ook een Slug. Wanneer de Categorie onder een andere Categorie valt, kun je deze (andere Categorie) als Hoofd opgeven. Zo kunnen we WordPress Hosting als hoofdcategorie Hosting geven, maar dat is alleen wanneer het in je structuur past en de Hoofdcategorie Hosting reeds bestaat. Klik op Nieuwe categorie toevoegen als je gereed bent. 

Bericht toevoegen als categorie

Om een bericht aan een categorie toe te voegen ga je naar Berichten en klik je op Alle berichten.

In het overzicht zie je al in welke categorieën een bericht is ingedeeld. Je kunt je bericht aan een categorie toevoegen via Snel bewerken. Dit menu zie je wanneer je met je muis over het bericht beweegt. Kies nu de categorie waar je het bericht aan toe wil voegen en klik op Bijwerken

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.