Alias toevoegen in Plesk bij VIP internet

Als je een domeinnaam hebt bij Plesk dan kun je deze koppelen aan een andere domeinnaam. Dit noemen we ook wel een domein alias. In deze handleiding laten we zien hoe je dat doet in Plesk.

Inhoudsopgave

Stap 1: Websites & Domains

• Log in op Plesk;
  • Klik in het menu links op Websites & Domains.

-AzkpDimyahzTNgTpgulCH1QvOrtCrYu6Q

Stap 2: Alias

• klik op de knop Add Domain Alias;
  • Vul de gewenste domeinnaam;
  • In onderstaand voorbeeld stellen wij vip.nl in als alias voor viphandleidingen.nl.

Hr8U1KRQghFMElkF5W9JxHL9tamvweTQ8g

Stap 3: Gekoppelde functies

Je ziet onder het invulveld de verschillende functies van de domeinnaam. Vink deze allemaal aan als je voor alles (mail, website, etc.) de domeinnaam wilt laten doorverwijzen. Nadat je alles hebt ingevuld klik dan op OK.

Stap 4: DNS verwijzen

• Om de domein alias te laten werken moet de DNS te verwijzen naar de juiste server.
  • Ga terug naar Websites & Domains;
  • In het hosting overzicht vind je het IP-adres;
  • Wijzig de DNS van het domein in klanten.vip.nl;
  • Laat de A-records verwijzen naar het IP-adres van de hosting-omgeving.