Backup maken bij Alphamega

Als je een hostingpakket hebt bij ons kun je daar een backup van maken. We leggen je hieronder uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Website bestanden

Dit doe je via FTP. Hiervoor heb je een FTP programma nodig zoals FileZilla. Je kunt de inhoud van de httpdocs map kopiëren naar een locatie op jouw harde schijf. Denk er aan om scripts in de cgi-bin ook mee te nemen als je die gebruikt.

Database

Als je een database gebruikt kun je hiervan een backup maken.

1. Ga naar Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega);
  2. Ga in het menu naar Diensten en vervolgens naar je pakket;
  3. Klik op je domeinnaam;
  4. Ga naar naar Plesk (Technical Controlpanel);
  5. Klik op Databases en maak een backup met Dump exporteren.

We raden aan de database buiten de httpdocs map op te slaan voordat je deze downloadt.

PhpMyAdmin

Het is ook mogelijk om een backup te maken via phpMyAdmin. Ga hiervoor naar het menu Databases zoals beschreven in het stappenplan hierboven.

1. Klik op je op de databasenaam en dan op Exporteer;
  2. Kies voor Selecteer alles onder Exporteer;
  3. Selecteer onder Structuur en Data alle opties en zet een vinkje voor Verzenden;
  4. Klik op Start en bewaar het SQL-bestand op jouw harde schijf.

Als je dit bestand terug wil plaatsen ga je weer naar phpMyAdmin.

1. Klik je op jouw databasenaam en op SQL;
  2. Klik in phpMyAdmin op Import;
  3. Ga naar Locatie van het tekstbestand en kies Bladeren;
  4. Selecteer nu het geëxporteerde bestand en klik op Openen
  5. Klik nu onderaan dit scherm op Start.