403 Forbidden meldingen bij Alphamega

Een 403-error betekent dat de server geen toestemming geeft om de inhoud van de url te bekijken. In dit artikel vertellen we er meer over.

Oorzaak

Dat kan aan een aantal dingen liggen. Zoals het ontbreken van een indexbestand, verkeerde bestandsrechten, of een poging een CGI- of PHP-script uit te voeren terwijl de accountrechten dit niet toestaan.

Oplossing

Als deze rechten niet goed zijn ingesteld kan alleen de beheerder van de pagina dit probleem oplossen met behulp van een Ftp-programma. Als je met FileZilla verbinding maakt met je account, kun je de rechten van een bestand veranderen. Lees hier hoe je dat doet.