Uploaden met FTP bij Alphamega

Je kunt bestande uploaden naar je hostingpakket met FTP. Je maakt een verbinding tussen een FTP programma en de webruimte van je pakket. Hiermee kun je bijvoorbeeld een website online zetten. In dit artikel vertellen we hier meer over.

Inhoudsopgave

FileZilla downloaden

Het uploaden van een website gaat via FTP (File Transfer Protocol). FTP is een manier waarop bestanden kunnen worden geüp-en gedownload via het internet. Via FTP kun je inloggen op de server en bestanden naar de server sturen (uploaden) en van de server halen (downloaden).

Er zijn veel FTP-programma's. Wij adviseren FileZilla: een gratis en gebruiksvriendelijk FTP-programma. Klik hier om FileZilla te downloaden.

1. Klik op de groene download knop als Windows jouw besturingssysteem is. Voor overige besturingssystemen zoals bijvoorbeeld Mac OSX klik je op Show additional download options;
  2. Installeer vervolgens FileZilla op je computer. Er komen regelmatig updates, als er een update beschikbaar is krijg je hier standaard een melding van als je FileZilla opstart.

Verbinding maken

Als je het programma gedownload en geïnstalleerd hebt kun je een verbinding opzetten. Volg hiervoor deze stappen:

1. Start FileZilla en vul bij Host de FTP server in. Deze instelling vind je terug in het mailtje met logingegevens wat je van ons ontvangen hebt en heeft de vorm van: ftp.jouwdomeinnaam.com;
  2. Vul bij Gebruikersnaam je gebruikersnaam in die je van ons ontvangen hebt;
  3. Vul bij Wachtwoord het wachtwoord in wat je van ons hebt ontvangen of zelf hebt ingesteld;
  4. De vraag voor de poort kun je leeg laten deze word automatisch goed gekozen;
  5. Vervolgens klik op Enter of op Snelverbinden. Je hebt nu verbinding met de FTP server;
  6. Navigeer naar de juiste map op jouw eigen computer. Rechts zie je de mappen staan die op de server staan;
  7. Ga aan de rechterkant naar de map httpdocs en dubbelklik op deze map;
  8. Ga aan de linkerzijde naar de map waarin je jouw website of bestanden hebt opgeslagen. Verplaats deze naar httpsdocs om je website online te zetten.

Index

Belangrijk! Zorg ervoor dat de eerste pagina van jouw website index.html (of index.htm of index.php) heet, anders is jouw website niet te zien.