Hoe maak ik een database aan bij Alphamega

Hier leggen we je uit hoe je een database aanmaakt via Plesk (Technical Controlpanel)

Waar maak ik een database aan?

1. Om een database aan te maken moet je inloggen op Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega)(https://mijn.yourhosting.nl/).
  2. Klik nu in het menu op Diensten en vervolgens op het pakket van de domeinnaam waarvoor je een database wilt aanmaken.
  3. Klik nu op je domeinnaam.
  4. Je krijgt er een extra menu bij; daarin klik je door naar Plesk (Technical Controlpanel)

Hoe maak ik een database aan?

Nadat je bent ingelogd en in Plesk terecht bent gekomen klik je op 'Database toevoegen'.

Vul nu het volgende in:
Naam database: de gewenste databasenaam
Gebruikersnaam: de gewenste gebruikersnaam En vervolgens tweemaal het wachtwoord voor de database.

Klik daarna op 'OK' en je database is aangemaakt.

Tip: De naam van de database mag alleen letters, cijfers, underscores of koppeltekens bevatten. Let er ook op dat de naam van de database hoofdlettergevoelig is.