Bestanden verwijderen via FTP bij Alphamega

Met FTP kun je bestanden van je hostingpakket verwijderen. Als dit niet lukt kunnen er verschillende oorzaken zijn. In dit artikel bespreken we hoe je dit kunt oplossen.

Inhoudsopgave

Verborgen bestanden

Verborgen bestanden worden soms niet herkend door het FTP-programma. Je kunt een map dan niet verwijderen omdat er nog een bestand in staat terwijl de map leeg lijkt.

We adviseren het programma FileZilla. Je kunt FileZilla hier downloaden. FileZilla geeft ook verborgen bestanden weer en heeft ook mogelijkheid om het tonen van verborgen bestanden te forceren.

Rechten

Een ander probleem kan zijn dat je geen rechten hebt om een bestand of map te verwijderen. De rechten van een bestand of map kun je aanpassen met het FTP-programma.

De rechten van een normaal bestand moeten staan op 644. Van een map of een CGI-bestand moeten de rechten op 755 staan.

Gebruiker

Het bestand dat je wilt verwijderen kan eigendom zijn van een andere gebruiker. Om dit op te lossen moet je hostingprovider dit voor je veranderen in de juiste gebruikersrechten.

Dit kun je zelf controleren met FileZilla:

1. Ga op het desbetreffende bestand staan en klik met de rechtermuisknop op het bestand;
  2. Een menu komt tevoorschijn: klik dan op Bestandsrechten;
  3. Bij User kun je zien door wie of wat het bestand wordt gebruikt.