Welk programma gebruiken om website te maken bij Alphamega

Opsomming van programma's die je kunt gebruiken om een website te maken.

Inhoudsopgave

Er zijn veel programma's beschikbaar die je kunnen helpen bij het maken van je website. Je hebt daarbij ook de keuze voor commerciële of gratis varianten.

Veel gebruikte commerciële programma's

Adobe Photoshop, voor het maken van een website ontwerp. Adobe Dreamweaver, voor het bouwen van je website Adobe Illustrator, voor het ontwerpen van logo's.

Dit zijn helaas erg prijzige programma's die voor de beginner of hobbyist vaak niet interessant zijn.

Gratis alternatieven

Om je toch op weg te helpen kun je eens kijken naar onderstaande gratis alternatieven:

Website maken:

WordPress  Joomla Wix Jimdo

Fotobewerking:

Pixlr GIMP  Adobe Photoshop Express (speciaal voor mobiele apparaten)
Vectorbestanden (voor het maken van o.a. logo's):  Inkscape

Wij hebben ook een programma waarmee je eenvoudig een website kunt maken, namelijk TopSite. Voor meer informatie over TopSite, klik hier