Een backup laten terugplaatsen bij Alphamega

Als er iets fout is gegaan met je website of je database dan kunnen wij een backup terugplaatsen. Je kunt hiervoor bij ons een verzoek indienen. In deze handleiding vertellen we daar meer over. 

Inhoudsopgave

Backups

Het kan gebeuren dat je data kwijt bent of een onbedoelde aanpassing hebt gedaan. Je kunt dan een website weer herstellen naar een oude situatie. Op verzoek kunnen we een back-up terugplaatsen van data in jouw pakket. 

We maken dagelijks back-ups. Je kunt deze binnen een week gratis laten herstellen. Wil je een backup van ouder dan een week dan zitten hier kosten aan verbonden. 

Verzoek indienen

Als je een verzoek bij ons doet voor het terugzetten van een backup hebben wij informatie van je nodig.

  • Naam van je website
  • Eventueel de map (Als het niet de gehele httpdocs map betreft)
  • Naam van je database(s)
  • Dag en het tijdstip van vóór het dataverlies

Zorg er ook voor dat je zo snel mogelijk reageert. Hoe langer je wacht hoe kleiner de kans dat we de laatste versie hebben. 

Tips en advies

Maak naast onze backups ook zelf een backup van je site. Je kunt deze lokaal opslaan zodat je deze altijd beschikbaar hebt. 

Als je gebruik maakt van een CMS zoals bijvoorbeeld WordPress zijn er ook plugins te verkrijgen die automatisch back-ups maken. Ga daarnaast ook zorgvuldig om met het verwijderen van bestanden in jouw webruimte. Het is handig om deze altijd nog ergens offline te bewaren. 

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.