Bezoekers naar https verwijzen bij Alphamega

Als je een SSL certificaat hebt geïnstalleerd wordt je website voortaan benaderd via https in plaats van http. Het kan zijn dat niet direct automatisch gaat. In dit artikel leggen we uit hoe je zorgt dat https altijd wordt gebruikt.

Handleiding

Hoe je https kunt forceren kan verschillen per soort website. We bespreken hier de twee belangrijkste methoden.

WordPress

In WordPress kun je dit instellen in je dashboard. Je geeft daar aan dat alle urls met https moeten worden opgeroepen. Meer daarvoor lees je op de website van WordPress zelf.

Htaccess

Heb je de website zelf gemaakt, dan kun je gebruik maken van een zogenaamd htaccess bestand. Meer over htaccess bestanden lees je hier

Plaats de volgende code in je htaccess:

RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} off RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Plaats deze drie regels code in het .htaccess bestand en upload het  bestand naar jouw httpdocs map. Al het verkeer gaat nu via https://.