FTP-gebruiker aanmaken in Plesk bij VIP

Je kunt verbinding maken met je hostingpakket via FTP. Je hebt hiervoor een gebruikersaccount met wachtwoord nodig. Het aanmaken van een FTP-gebruiker doe je in Plesk. In deze handleiding leggen we je uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Stap 1: Log in

Stap 2: Ga naar je hostingpakket

• Klik aan de rechterkant op Hostingaccounts;
  • Selecteer in het linker menu het juiste hostingaccount.

f4WRw4zyFWpaWZINBucuS5dfpHudynJAQw

Stap 3: Plesk

• Log in op Plesk door op de knop Inloggen controle paneel te klikken;
  • Je wordt nu doorgestuurd naar het Plesk waar je jouw hostingdienst kunt beheren.

xYdL-vY5L7VRtTOx4dZ4hlPgkPfkEhu9oA

Stap 4: Gebruiker toevoegen

•  Selecteer het hostingpakket (in het voorbeeld viphandleidingen.nl) en klik op FTP-toegang;

TxFkaivAKKsaJRGeZ42OZDTQQKPa5Bn4og

• Klik in het volgende scherm op Een FTP-account toevoegen;

aIviB_RZA_JwGZR4c1UwPFHrbSlLuyW5yA

• Vul nu de gewenste FTP-gegevens in en klik op OK;
  • De nieuwe FTP-gebruiker is nu toegevoegd.