Een backup van je database beheren bij SoHosted

Als je een hostingpakket hebt bij ons dan kun je een backup maken van je database. In deze handleiding leggen we uit hoe je een backup importeert en exporteert.

Inhoudsopgave

Database uploaden (importeren)

Voordat je gegevens kunt importeren moet je eerst een database aanmaken. Hierna kan je onderstaand stappenplan volgen om er gegevens naar te kopiëren.

• Ga naar onze website;
  • Klik rechts bovenin op Inloggen en kies voor Mijn Account;
  • Vul je gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord in en klik op Inloggen;
  • Klik op Mijn diensten;
  • Klik bij het domein dat je wil beheren op de Plesk-knop;
  • Klik aan de rechter zijde op Databases;
  • Klik op Dump importeren bij de database waar je gegevens naar wil importeren;
  • Zoek het bestand op dat je wil importeren en klik op OK;
  • De gegevens staan nu in de database en zijn in te zien via phpMyAdmin.

Database downloaden (exporteren)

• Ga naar onze website.
  • Klik rechts bovenin op Inloggen en kies voor Mijn Account.
  • Vul je gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord in en klik op Inloggen.
  • Klik op Mijn diensten.
  • Klik bij het domein dat je wil beheren op de Plesk-knop.
  • Klik aan de rechter zijde op Databases.
  • Klik op Dump exporteren bij de database waarvan je een back-up wil maken.
  • Klik in het volgende venter op OK.

Er staat nu een kopie van de database op de webruimte van je domein. Je kunt deze ook naar je eigen computer downloaden door in het pop-up venster aan de rechter zijde op Downloaden te klikken.