Spam op je SoHosted website voorkomen

Als je website hebt dan kan deze gehackt worden om spam te versturen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel bespreken we hoe je dit voorkomt en hoe je een hack kunt verhelpen.

Inhoudsopgave

Contactformulier

Op veel websites is een contactformulier aanwezig. Zulke formulieren kunnen geautomatiseerd ingevuld en verstuurd worden. Daar maken kwaadwillende gebruikers vaak misbruik van. Je dit voorkomen door het formulier te beveiligen met een CAPTCHA. Hieronder staat een overzicht van verschillende bronnen waar je een CAPTCHA kunt downloaden en installeren op jouw site.

WordPress

Joomla!

Reacties op je blog

Als je een website hebt met een blog dan kunnen lezers reacties achterlaten. Net als een webformulier is dit een veelgebruikte manier om spam te versturen. Als je wilt kun je de functie om reacties te plaatsen uitzetten.

  1. Ga via Instellingen naar Reacties;
  2. Verwijder het vinkje bij Sta toe … reageren op nieuwe artikelen;
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

Bovenstaande instelling heeft geen invloed op bestaande artikelen of pagina’s. Hierbij moet je de reactie mogelijkheid bij elk apart uitschakelen. Dit doe je door onderstaande stappen te volgen.

  1. Klik op Pagina’s;
  2. Klik bij een pagina op Snel bewerken;
  3. Verwijder het vinkje bij Reacties toestaan;
  4. Klik op Bijwerken.

Bovenstaande handelingen kan je ook uitvoeren op berichten via Berichten.

Wil je jouw bezoekers toch de mogelijkheid wil geven om een reactie achter te laten? Dan kun je een reactie ook beveiligen met een CAPTCHA. Dit kan je doen door de plug-in Google reCAPTCHA van BestWebSoft te activeren.

Registratieformulieren

WordPress en Joomla! bieden de mogelijkheid om gebruikers te registreren. Ook deze formulieren kunnen geautomatiseerd ingevuld en verstuurd worden. 

Als het niet nodig is dat personen zich bij jouw website als gebruiker kunnen registreren dan kan je deze functionaliteit uitschakelen. Hiervoor kan je onderstaande stappen volgen.

WordPress

  1. Klik op Instellingen;
  2. Verwijder het vinkje bij Iedereen kan registreren;
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

Joomla!

Je kunt op de website van Joomla! lezen hoe je gebruikersregistratie kunt uitschakelen.

Is het voor jou wel belangrijk dat personen zich als gebruiker kunnen registreren? Lees dan onderstaande handleidingen door om het registratieformulier met reCAPTCHA te beveiligen.

F
Fokke is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.