Vevida - Bewerking persoonsgegevens bij Vevida

Inhoudsopgave


AVG / (GDPR)

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) wordt per 25 mei 2018 vervangen door de GDPR. In Nederland noemen we deze Wet de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook Vevida zal voldoen aan deze Wet want wij verwerken persoonsgegevens van onze klanten.


Verwerkingsverantwoordelijke en verwerker

De AVG spreekt van twee typen verwerkers: de verwerkingsverantwoordelijke en de verwerker. Vevida is zowel verwerkingsverantwoordelijke als ook verwerker. Wij zijn verantwoordelijk voor de persoonsgegevens die je met ons deelt zodat wij de overeenkomst kunnen uitvoeren, in contact kunnen blijven, jouw betalingen kunnen afhandelen, etc. Daarnaast zijn wij verwerker voor de gegevens die je met ons deelt in onze producten, bijvoorbeeld via Webhosting en E-mail. Voor deze diensten ben je zelf de verwerkingsverantwoordelijke.


Verwerkersovereenkomst

We hebben veel vragen gekregen over de AVG en de daarbij horende Verwerkersovereenkomst.  Je moet immers een Verwerkersovereenkomst afsluiten als je persoonsgegevens verwerkt. Om dit voor iedere klant afzonderlijk te doen is niet haalbaar. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een de Verwerkersovereenkomst toe te voegen aan onze Algemene Voorwaarden. Daarin hebben we  duidelijke afspraken hebben vastgelegd over dit onderwerp.

Wil je meer weten over de AVG en wat dit betekent voor bijvoorbeeld jouw website, bekijk dan dit blog artikel.

E
Elwin is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.