Domeinnnaam verhuizen naar Argeweb, waar op letten?

Waar moet ik op letten als ik mijn domeinnaam wil verhuizen naar Argeweb?

Inhoudsopgave

Verhuistoken

Vanaf 17 maart 2010 registreert SIDN bij iedere domeinnaam een token. Dit token is een verhuiscode en bestaat uit een willekeurige tekenreeks die is vastgelegd bij een domeinnaam en wordt gebruikt om een verhuizing van een .nl domeinnaam te valideren. De verhuisprocedure doorloopt dan de volgende stappen: 

U vraagt bij uw huidige provider het token op en geeft dit door aan de door u gekozen nieuwe provider met het verzoek uw domeinnaam te verhuizen. Uw nieuwe provider geeft de verhuizing door aan SIDN en valideert deze met uw token. SIDN bevestigt de ontvangst van de verhuisaanvraag per e-mail aan u en de betrokken providers. De verhuizing zal dezelfde dag nog worden afgerond. 

Bijzondere situaties

In uitzonderlijke gevallen kan een van de volgende situaties optreden bij de verhuizing van uw domeinnaam:

Uw huidige provider verstrekt het token niet

Als uw huidige provider het token niet aan u verstrekt, kunt u dit aangeven bij de nieuwe provider. Hij kan u in eerste instantie een standaardtekst leveren waarmee u de huidige provider kunt sommeren alsnog het token te verstrekken. Indien dit niet het gewenste resultaat heeft, kan hij bijvoorbeeld zelf contact opnemen met de huidige provider en hem verzoeken alsnog het token te verstrekken. In het uiterste geval kan de nieuwe provider de situatie melden aan SIDN. Zij beoordelen de aanvraag en verzorgen, indien het niet anders kan, zelf de tokenverstrekking. Tegen de betreffende provider zullen dan maatregelen worden genomen.

Waar moet ik op letten als ik een com, net, org, biz of info-domeinnaam wil verhuizen naar Argeweb?

Is mijn domein gelocked?

Indien u een com, net, org, biz of info-domeinnaam naar Argeweb wilt verhuizen moet de domeinnaam beschikbaar zijn voor verhuizing. De domeinnamen zijn bij de meeste providers door een zogenaamde ‘Registrar Lock’ beschermd tegen verhuizing. Voordat u de domeinnaam naar Argeweb verhuisd dient u met de huidige provider af te stemmen dat er geen Registrar Lock meer op de domeinnaam staat.

Of uw domeinnaam op dit moment een Registrar Lock heeft kunt u bekijken via een WHOIS (www.internic.net). Bij ‘status’ kunt u zien of uw domeinnaam inderdaad gelockt is. Verhuizingen van domeinnamen met een Registrar Lock kunnen niet door Argeweb in behandeling genomen worden.

Authorisation code

Voor de verhuizing van een com, net, org, biz of info-domeinnamen heeft u een zogenaamde Authorization Code nodig. Deze dient opgegeven te worden via de e-mail die naar de administratieve contact verzonden wordt. Indien u niet in het bezit van een Authorization Code, kunt u deze opvragen bij uw huidige provider.

E-mailadres administratieve contact

Voor de verhuizing van een com, net, org, biz of info-domeinnaam moet toestemming gegeven worden door de administratieve contactpersoon van de domeinnaam. Dit gebeurt via een e-mail die door een controlerende partij wordt verzonden naar de administratieve contactpersoon van de domeinnaam. Wie het administratieve contactpersoon is en wat zijn officiëel opgegeven e-mailadres is, kunt u bekijken via een WHOIS (www.allwhois.com).

Het is belangrijk om vooraf te controleren of het e-mailadres van de administrative contact een e-mailadres is dat bij u terecht komt. U kunt het e-mailadres veelal in de WHOIS terugvinden onder de Engelse term ‘Admin Email’of ‘Administrative Contact’. Indien het een e-mailadres is dat niet (meer) bij u terecht komt, dan dient u deze eerst door de huidige provider aan te laten passen naar een wel werkend e-mailadres.

Indien er geen toestemming wordt gegeven via het e-mailadres van de administratieve contact kan de verhuizing niet plaatsvinden.

J
Jeffrey is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.