Verificatie van ICANN domeinnamen bij Argeweb

Voor bepaalde domeinnamen is een verificatie nodig met de organisatie ICANN. Hiermee bevestig je het eigendom van een domeinnaam. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt.

Inhoudsopgave

Inleiding

De ICANN is de overkoepelende organisatie voor extensies zoals .com, org. en .net. Als je een domeinnaam bij ons afneemt die daar onder valt krijg je te maken met de ICANN. Zij hebben een eenmalige bevestiging van je nodig per mail als je een domeinnaam aanschaft.

Verificatie mail

Je krijgt een mail van ons namens de ICANN. Hierin staat aangegeven dat het e-mailadres nog geverifieerd moet worden. Het is noodzakelijk om dit binnen twee weken te doen. Anders kan de gewenste actie zoals het verhuizen niet worden uitgevoerd. Dit bericht wordt verstuurd naar het e-mailadres die bij ons in de administratie staat. 

Suspended

Als de verificatie niet binnen 15 dagen is gedaan komt je domeinnaam op status Suspended te staan. Hiermee is de domeinnaam feitelijk bevroren en kunnen er geen wijzigingen worden gedaan. Deze status is ook zichtbaar in de WHOIS.

Heractiveren

Als je domeinnaam suspended is neem dan contact met ons op. We sturen dan de mail met de link om te verifiëren nog eens naar je toe. 

Verzuim 

Als je de verificatie niet uitvoert blijft de domeinnaam op status suspended staan. Je kunt er dan niks mee doen. De domeinnaam blijft wel op jouw naam geregistreerd. 


D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.