Hoe stel ik bij Argeweb een redirect of doorlink in

Indien je een domeinnaam hebt geregistreerd bij Argeweb zonder webhosting pakket, dan is het mogelijk om de domeinnaam door te schakelen naar een ander internetadres. We noemen dit doorlinken of redirecten. Wij leggen je in dit artikel uit op welke verschillende manieren je dit kunt doen.

Stappenplan

1. Om een redirect in te stellen of te wijzigen, log je eerst in op Mijn Argeweb.
  2. Vervolgens klik je onder het kopje 'Beheren' op 'Domeinnaam'.
  3. Kies vervolgens de domeinnaam waarvan je een redirect wilt instellen (indien je meerdere domeinnamen onder je klantnummer hebt).

Redirect aanpassen

Onder het kopje 'Veelgebruikt' kun je kiezen voor 'Redirect';

Vervolgens kun je kiezen uit verschillende redirects.

• Bij URL verwijs je naar een ander extern internetadres. Hierbij zal bovenin de adresbalk de domeinnaam wijzigen in het internetadres waar je naar verwijst.
  • Bij Frame kun je ook naar een andere URL verwijzen, alleen blijft dan de domeinnaam bovenin de adresbalk van de browser staan. Het is bij deze optie mogelijk om een titel, zoekwoorden en een omschrijving mee te geven aan de redirect voor de zoekmachines.
  • Bij Pakket kun je een domeinnaam koppelen aan een ander webhosting pakket van Argeweb.
  • Bij URL verwijs je naar een ander extern internetadres. Hierbij zal bovenin de adresbalk de domeinnaam wijzigen in het internetadres waar je naar verwijst.
  • Bij Frame kun je ook naar een andere URL verwijzen, alleen blijft dan de domeinnaam bovenin de adresbalk van de browser staan. Het is bij deze optie mogelijk om een titel, zoekwoorden en een omschrijving mee te geven aan de redirect voor de zoekmachines.
  • Bij Pakket kun je een domeinnaam koppelen aan een ander webhosting pakket van Argeweb.

Betaalde Doorschakeling

Kies je voor URL of Frame redirect? Je wordt dan doorgestuurd naar de betaalpagina;

Je schakelt Doorschakeling in en rekent de kosten hiervoor af. Nadat je de betaling gedaan hebt zal het een paar minuten duren voordat de redirect werkt.

DNS

Bij DNS kun je zelf de DNS wijzigen. Wijzigingen aanbrengen via deze optie is geheel op eigen risico. Het is mogelijk dat subdomeinen of e-mail na een wijziging niet meer werken.