Domein alias toevoegen aan de Plesk-omgeving van VIP internet

Let op: voor deze handleiding is vereist dat je reeds bent ingelogd in de Plesk-omgeving.

Stap 1

Klik in het menu aan de linkerzijde op Websites & Domains, de alias dien je namelijk toe te voegen via het Websites & Domains overzicht:

-AzkpDimyahzTNgTpgulCH1QvOrtCrYu6Q

Stap 2

klik op de knop Add Domain Alias:

W4uAO9F5xnsdWXeJ0Xl2rqueGldaK3NIGg

Stap 3

Vul in het nieuwe venster de gewenste domeinnaam in welke dient te worden gekoppeld aan een domein dat reeds aanwezig is op de Plesk-server. Dit doe je bij Domain alias name. In dit voorbeeld stellen wij het domein vip.nl in als alias voor viphandleidingen.nl:

Hr8U1KRQghFMElkF5W9JxHL9tamvweTQ8g

De opties die worden genoemd onder Settings zien op het overnemen van de instellingen van het reeds aanwezige domein op de Plesk-server. Deze instellingen vinken wij allemaal aan doordat wij alles wensen te koppelen.

Stap 4

Nadat je alles hebt ingevuld klik dan op OK:

Stap 5

Om de domein alias te laten werken dient het domein in de DNS te verwijzen naar de Plesk-server. Na het opslaan van de domein alias keer je terug in het Websites & Domains overzicht. In het hosting overzicht vind je het IP-adres

waarnaar de domein alias dient te verwijzen:

aH2gZPUK9eqdBQK3p7w7Uks5JZxYtXucQw

Stap 6

Wijzig de DNS van het domein in klanten.vip.nl en laat de A-records verwijzen naar het IP-adres van de hosting-omgeving. In ons voorbeeld is dat 185.109.216.216.

Stap 7

Ter controle vind je de alias terug in het Websites & Domains overzicht in de Plesk-omgeving. Scrol helemaal naar het einde van de pagina, daar tref je vervolgens de alias aan. In ons voorbeeld ziet dit er als volgt uit:

N38pHnDYyA56ABQO01yZYf9-cUf7C-fqlw

J
Jelle is the author of this solution article.