SoHosted - Wat is een domeinalias en hoe gebruik ik die bij SoHosted

Een domeinalias is een tweede domeinnaam voor een hostingpakket van een andere domeinnaam hostingpakket. Dit laatste is dan het hoofddomein.

Inhoudsopgave

Een domeinalias maakt gebruik van de functionaliteiten van het hoofddomein. Als je bijvoorbeeld e-mailaccounts aanmaakt voor het hoofddomein, dan kan je dit ook gebruiken met de domeinalias.

Voorbeeld: je hebt een hostingpakket met de domeinnaam jouw-domeinnaam.nl en daar voegt je jouw-domeinnaam.com als alias aan toe. Hierdoor kan je naar info@jouw-domeinnaam.com verstuurde e-mail op het e-mailaccount info@jouw-domeinnaam.nl ontvangen.

Domeinalias bestellen

Je kunt een domeinalias bestellen door in te loggen op Mijn Yourhosting. Via de knop Bestellen kan je via de optie Domeinnaam registreren controleren of een domeinnaam nog beschikbaar is en bestellen. Nadat je een domeinnaam in je winkelmandje hebt geplaatst kan je verdergaan. Kies in de volgende stap voor de dienst Registreren + doorsturen.

Domeinalias instellen

Zodra je nieuwe domeinnaam actief is kan je deze als alias instellen. Controleer hiervoor de status van je bestelling in Mijn Yourhosting via Bekijk aanvraagstatus. Is je domeinnaam actief? Dan kan je deze met behulp van onderstaand stappenplan als alias aan een van je hostingpakketten koppelen.

  • Klik op Mijn diensten.
  • Klik op de domeinnaam die je wil beheren.
  • Klik op het tabblad Domeinnaam beheren.
  • Klik op Doorstuur/alias wizard starten.
  • Selecteer de optie Alias (geavanceerd).
  • Selecteer het domein waar je de domeinnaam als alias aan wil koppelen.
  • Klik op Afronden.

Je domeinalias is nu klaar voor gebruik!

F
Fokke is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.