Bestanden uploaden via FTP bij SoHosted

Als je een hostingpakket hebt dan kun je met een FTP programma verbinding maken. Via zo'n verbinding kun je bestanden naar je pakket overzetten. We leggen hieronder stap-voor-stap uit hoe je dit doet.

Inhoudsopgave

FileZilla downloaden

We adviseren om gebruik te maken van FileZilla. Met dit FTP programma kun je inloggen op je webruimte. Je kunt FileZilla op deze pagina gratis downloaden.

Gebruiker aanmaken

Om in te loggen met FTP heb je een account met wachtwoord nodig. Je leest hier hoe je een gebruikersaccount aanmaakt als je die nog niet hebt.

FTP verbinding maken

Heb je FileZilla geïnstalleerd? Dan kan je nu een verbinding maken met je webruimte. Vul onderstaande gegevens en klik op de knop Snel verbinden.

  • Host: Dit is de naam van de server waarop je website komt te staan. Deze naam staat in de adresbalk van je internetbrowser als je het controle paneel (Plesk) van je domein bezoekt en is bijvoorbeeld plesk11.sohosted.com.
  • Gebruikersnaam: Vul hier de naam van je FTP gebruiker in.
  • Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord van je FTP gebruiker in.
  • Poort: FileZilla zoekt automatisch de juiste poort zodra je verbinding maakt, dus hier hoef je niets in te vullen.

Website uploaden

Zodra je verbinding hebt met de webruimte van je domein kun je bestanden uploaden. In FileZilla zie je aan de linker zijde Lokale site, dat is je computer. Aan de rechter zijde staat Externe site, dat is de webruimte van je hostingpakket.

Nu kan je aan de linker zijde de mappen en bestanden selecteren die je wil uploaden. Klik vervolgens met de rechter muisknop op de geselecteerde bestanden en kies voor Uploaden. FileZilla start nu direct met het kopiëren van bestanden naar de webruimte van je domein. 

F
Fokke is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.