Gebruikers aanmaken voor de website

Het aanmaken van aparte gebruikers is essentieel voor de beveiliging van uw VPS en uw website. Met het aanmaken van verschillende gebruikers maakt u scheiding tussen de diverse websites en de toegang hiertoe. Indien u meerdere websites onderbrengt in één enkele VPS dan adviseren wij u per website een aparte gebruiker aan te maken.

Volg voor het aanmaken van een gebruiker de hieronder beschreven stappen

Het aanmaken van een user-account doet u via het start menu item:

Administrative tools > Computer Management

U kiest hierna in het menu aan de linkerzijde op Local Users and Groups > Users, en

klikt daarna links bovenin op Action > New User:


De velden user name, Full name, Description en password kunnen naar eigen inzicht worden ingevuld.

Het nieuwe gebruikers account is nu aangemaakt, en wordt getoond in het hoofdscherm. Na volgen van de bovenstaande stappen is het gebruikers account in de basis aangemaakt. Dit account dient nog verder te worden geconfigureerd met de hieronder beschreven stappen.

Het groepslidmaatschap van de nieuwe gebruiker dient beperkt te worden, zodat nieuwe gebruiker alleen toegang heeft tot zijn eigen persoonlijke home-directory.

U opent het tabblad Member Of. Verwijder nu de koppeling Users (klik remove)

Tip : Uit beheersoogpunt is het aan te bevelen om de eigenschappen User cannot change password en Password never Expires aan te vinken.

Tip : Het verdient de voorkeur om een wachtwoord uit minimaal 8 karakters te laten bestaan. Daarnaast verdient het de voorkeur om gecombineerd gebruiken van zowel cijfers, letter (ook hoofdletters) en bijzonder tekens (@!#%&* etc.). Een wachtwoord wordt hierdoor sterk. Dit wil zeggen dat een wachtwoord moeilijker te achterhalen is m.b.t. ongeautoriseerde toegang (hackers)

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.