Geavanceerde mailserver configuratie voor Plesk

In dit artikel leest u de meest gebruikte configuratie voor een mailserver. Ook geeft deze handleiding weer hoe u deze configuratie voor een Plesk server kunt instellen. Hierin worden de volgende punten behandeld.

Inhoudsopgave

De alternatieve poort 587 wordt vaak voor het SMTP protocol gebruikt aangezien de meeste internet providers de standaard SMTP poort 25 blokkeren. Ook worden in de meeste standaard mailserver (postfix) installaties de beveiligingstype TLS geforceerd voor uitgaand e-mailverkeer. Dit is uiteraard niet handig, vaak wilt u zelf de keuze kunnen maken voor het wel of niet gebruiken van een TLS verbinding.

Poort 587 activeren voor uw mailserver.

1. U logt in op uw Plesk panel. (https://ip-adres:8443).

2. U gaat naar het tabblad Server.

gYBHWZCJISianaZ4Pyt5yVR5s65YAL7ieA

3. U klikt op ‘Mail Server Settings’ onder het kopstuk Mail.

JBOuGaA5RzkNRZjOsxKl00IJjgf9cpcKog

4. De optie ‘Enable message submission’ vinkt u aan. De optie zorgt ervoor dat de mailserver kan communiceren middels poort 587.

AgV6pvcU_BOvraKG3qHqto9AkdQhvzwLMA

Poort 587 open zetten in uw firewall.

De eerdere stappen zorgen er dus voor dat poort 587 gebruikt mag worden voor de mailserver (Postfix of Qmail). Indien u gebruik maakt van firewall regels, dan dient poort 587 ook als firewall regel toegevoegd te worden.

Let op deze stappen zullen direct werken bij een standaard firewall configuratie. Uw eigen firewall configuratie zouden de volgende stappen kunnen verwerpen.

  1. U opent een SSH verbinding naar uw VPS.
  2. U voert het volgende commando uit, om poort 587 te accepteren middels uw firewall.

iptables A INPUT p tcp --dport 587 j ACCEPT

lAawDWEOADFEI6uAQxLbbugvAFFyejZdCA

Nu accepteert de mailserver en uw firewall communicatie over poort 587. De laatste stap is een aanpassing in een configuratie bestand van de mailserver (postfix).

De huidige versie van Postfix is standaard zo geconfigureerd dat voor uitgaand verkeer (SMTP verkeer) de beveiliging methode TLS gebruikt moet worden (geforceerd). Dit is niet altijd gewenst wanneer u geen certificaat geïnstalleerd heeft op de VPS en uiteraard is het ook fijn om zelf te kunnen kiezen of u wel of geen beveiliging methode wilt gebruiken in uw e-mailprogramma.

Deze forceer instelling kunt u wijzigen door de volgende stappen te volgen:

U kunt nu met uw e-mailprogramma een verbinding maken naar uw SMTP server met poort 587.

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.