Verificatie instellen voor Gmail bij Yourhosting

Als je vanuit je Yourhosting mail een bericht stuurt naar een Gmail adres kan het zijn dat deze niet aankomt. Dat komt omdat Google een speciale verificatie vereist van inkomende mail naar Gmail gebruikers. We leggen je hier uit hoe je zo'n verificatie instelt. 

Inhoudsopgave

Vooraf

Deze handleiding gaat over inkomende mail naar Gmail adressen. Ben je op zoek naar een handleiding voor het toevoegen van je mail bij Yourhosting aan je Gmail account? Kijk dan hier: Handleiding e-mail instellen in Gmail bij Yourhosting.

Beleid Google 

Google voert steekproefsgewijs controles uit op inkomende mail. Hierbij controleren ze of de domeinnaam van de afzender is geverifieerd. Dat is om te controleren of de afzender ook echt de domeinnaamhouder is. Veel spam wordt namelijk verstuurd door afzenders die de domeinnaam falsificeren. Als je geen verificatie hebt ingesteld kan Gmail jouw mail (onterecht) als spam zien. 

Verificatie

Er zijn meerdere manieren om verificatie aan je domeinnaam toe te voegen. De eis vanuit Google is dat er minimaal twee zijn ingesteld. Je kunt gebruiken maken van o.a.

  • DKIM
  • SPF
  • ARC
  • DMARC

Instructies

We hebben een handleiding om SPF en DKIM aan jouw domein toe te voegen. Hiermee voldoe je aan de eisen en blokkeert Gmail jouw inkomende mail niet.

Hulp nodig

Het toevoegen vereist een actie vanuit jouw beveiligde klantomgeving. We kunnen dit niet volledig voor je uit handen nemen maar we helpen uiteraard graag. Als je assistentie nodig hebt neem dan even contact op. 

Verificatie helpt niet

Was dit al het geval voor je de DKIM en SPF had ingesteld? Het kan zijn dat je dan al op een bloklijst van de geadresseerde staat. Wacht in ieder geval 24 uur en neem anders contact op met de geadresseerde om dit handmatig te laten aanpassen.

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.