Validatiemail voor topleveldomeinnamen bij Yourhosting

Uitleg over de validatiemail die je ontvangt nadat je een generieke topleveldomeinnaam hebt geregistreerd.

Inhoudsopgave

Wat is een validatiemail?

ICANN (organisatie die de controle en het beheer van de registratie van generieke domeinnamen waarborgt) heeft de procedure aangescherpt rond het registreren, verhuizen en overdragen van generieke topleveldomeinnamen (afgekort: gTLD’s) zoals .com en .info. Daarom sturen we validatiemails waarin we klanten vragen om de domeinnaamhoudergegevens te controleren en te bevestigen.

Wanneer ontvang ik een validatiemail?

Je ontvangt een validatiemail omdat je:

 1. Eén of meer generieke topleveldomeinnamen bij Yourhosting hebt besteld;
 2. Eén of meer generieke topleveldomeinnamen wilt verhuizen naar Yourhosting;
 3. Eigenaar bent van een generieke topleveldomeinnaam en je je contactgegevens hebt gewijzigd in je klantomgeving bij Yourhosting;
 4. Eén of meer generieke topleveldomeinnamen wilt overdragen op jouw naam.

In deze situaties zijn we verplicht om je contactgegevens te valideren. Bevestiging van jouw kant is daarnaast nodig om je domeinnaam te activeren of een verhuizing in gang te zetten.

Heb je eerder een gTLD geregistreerd? Dan ontvang je alleen een validatiemail op het moment dat je deze domeinnaam wilt verhuizen, overdragen of als je je contactgegevens wijzigt via je klantomgeving bij Yourhosting.

Welke gegevens worden gevalideerd?

 • Tenaamstelling (naam of bedrijfsnaam waarop je de domeinnaam hebt geregistreerd)
 • Adres
 • Plaats
 • Land
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres

Wat doe ik als de gegevens niet kloppen?

Om je verhuizing in gang te zetten, kun je ervoor kiezen om je gegevens eerst wel te bevestigen. In je klantomgeving bij Yourhosting kun je je gegevens vervolgens aanpassen. Je ontvangt dan een nieuwe validatiemail. Het is wel nodig dat je in die e-mail je akkoord geeft.

Je kunt de validatiemail ook afwijzen (door ‘Reject’ aan te vinken) en je gegevens aanpassen in je klantomgeving. Je ontvangt daarna een nieuwe validatiemail en bevestigt je gegevens. Zodra je die gegevens hebt bevestigd, wordt je domeinnaam geactiveerd of je verhuizing of overdracht in gang gezet.

Wat gebeurt er als ik de gegevens niet valideer?

 • Ik heb een domeinnaam besteld, verhuizing of overdracht aangevraagd

Validatie is nodig om je domeinnaam te activeren of verhuizing in gang te zetten. Pas nadat jij je gegevens hebt bevestigd, wordt je domeinnaam geactiveerd en kun je bijvoorbeeld DNS aanpassen. Ook wordt daarna de verhuizing in gang gezet. Valideer je niet, dan blijft je domeinnaam dus op inactief staan of kunnen we je domeinnaam niet verhuizen. Je blijft wel eigenaar van de domeinnaam.

 • Ik heb mijn contactgegevens gewijzigd

Wie wil weten waar een domeinnaam geregistreerd is, kijk in de Whois. Als je je gegevens niet valideert, blijven onjuiste gegevens bij de registry staan. Je riskeert dan je domeinnaam kwijt te raken. Zorg dus altijd dat je gegevens up-to-date zijn.

Wat is een generieke topleveldomeinnaam (gTLD)?

Een topleveldomeinnaam (afgekort TLD) is het meest rechter gedeelte van de domeinnaam en noemen we ook wel extensie, zoals .nl en .com. Je hebt twee soorten TLD’s:

 • Landenextensies, zoals: .nl, en .de
 • Generieke extensies, zoals: .com, .info en andere extensies met drie of meer tekens

Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.