Back-ups maken bij RealHosting

Als je een hostingpakket hebt bij ons kun je backups maken van je data. In dit artikel laten we je zien hoe je dit doet.

Inhoudsopgave

Vooraf

Een volledige back-up bestaat uit drie onderdelen:

• De website zelf (bestanden)
  • SQL database(s) – indien hiervan gebruik wordt gemaakt
  • E-mailberichten

Websitebestanden

Het maken van een back-up van de bestanden gaat het makkelijkste via FTP. We adviseren hiervoor het programma FileZilla. Als je meer wilt weten over FTP en het verbinden via FileZilla lees je dit artikel.

SQL database

Back-ups van de SQL database kun je maken met phpMyAdmin. Lees hier meer over in dit artikel.

1. Nadat je bent ingelogd op phpMyAdmin klik je op Exporteren
  2. Vervolgens klik je op Start. Dit kan enkele minuten duren – klik niet meerdere keren op de Start knop;
  3. Herhaal eventueel bovenstaande als je website gebruik maakt van meerdere databases.

E-mail berichten

Je kunt e-mail lokaal opslaan door de mail op te halen in een programma zoals Word of Apple Mail. Vanuit dit programma kun je de mail vervolgens als een bestand opslaan.