Internal server errors bij RealHosting

Een Internal Server Error is een 500 foutcode die getoond wordt als een script een fout veroorzaakt op je website. Omdat deze foutcode hee; algemeen is weet je vaak niet waar het probleem zit. In dit artikel vertellen we er meer over.

Inhoudsopgave

Oorzaken

In veel gevallen komt de Internal Server Error voort uit een van de volgende oorzaken.

• Er zit een programmatiefout in een of meerdere scripts, bijvoorbeeld omdat er een typefout in staat. Ook fouten in een .htaccess bestand vallen hieronder.
  • Er ontbreken core-bestanden van het CMS. Deze cruciale bestanden zijn nodig om het CMS te laten functioneren.
  • Een update van CMS, plugin of thema is niet goed gegaan. Bijvoorbeeld omdat een plugin niet compatible is met het CMS.

Error log

Als de webpagina een Internal Server Error foutcode toont worden deze weggeschreven in de error_log. Dat is document die je kunt inzien in Plesk. Ga naar Websites & domeinen en klik onder Geavanceerde instellingen op Logbestanden.

Vervolgens klik je op error_log.

Voorbeeld foutregel

In onderstaand voorbeeld een simpele foutregel waarin omschreven wordt dat de index een favicon.ico aanroept maar dat deze niet bestaat.

[Wed May 13 13:32:55 2015] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: /var/www/vhosts/RealHosting.nl/httpdocs/favicon.ico