WordPress onderhoudsmelding bij RealHosting

Als je een WordPress website hebt kun je een melding op je site zien over onderhoud. Deze melding is soms ongewenst. In dit artikel bespreken waar de melding voor is en hoe je deze kunt beheren.

Inhoudsopgave

Inleiding

Iedereen die met WordPress werkt heeft de melding wel eens gezien: "Briefly unavailable for scheduled maintenance". In het Nederlands is dit "Tijdelijk niet beschikbaar vanwege gepland onderhoud. Probeer het over enkele minuten nog een keer." Deze melding is prettig als je inderdaad onderhoud uitvoert en je de site tijdelijk niet beschikbaar wilt hebben. Het is vervelend als de melding er staat wanneer je dat niet wilt.

Tijdens updates

Als je een plugin, thema of systeem update uitvoert, dan wordt er een .maintenance bestand geplaatst in de map met je websitebestanden. Hierdoor komt er een melding op je site voor je bezoekers. Als het onderhoud voorbij is verdwijnt deze weer vanzelf.

Probleemoplossing.

Het komt helaas wel eens voor dat de melding er na enkele minuten nog staat. Meestal is er dan iets fout gegaan en is de melding blijven staan, maar zijn de updates wel keurig afgerond.

De oplossing van dit probleem is gelukkig erg eenvoudig. Ga via een FTP-programma (of bestandsbeheer) naar de root map van je installatie en verwijderd hier het .maintenance bestand.