Domeinnaam verhuizen naar Realhosting

Als je een domeinnaam wilt registeren kan het zijn dat die op dat moment ergens anders staat. Je kunt deze domeinnaam dan verhuizen naar Realhosting als je een verhuiscode hebt. De huidige registrant kan die code verstrekken. We leggen je in dit artikel uit hoe je de verhuizing in gang zet.

Inhoudsopgave

Inloggen

1. Ga naar de website;
  2. Klik rechtsboven op Inloggen;
  3. Kies voor Mijn Yourhosting;
  4. Log in met je mailadres en wachtwoord.

Domeinnaam bestellen

• Klik in het menu links op Bestellen;
  • Vul de gewenste domeinnaam in en klik op Zoeken;

•  Als de domeinnaam bezet is kun je klikken op Verhuizen;

• Kies een pakket of dienst om aan de domeinnaam te koppelen;
  • Vul nu de verhuiscode in;
  • Rond de bestelling af om de verhuizing direct in gang te zetten.

Verhuizen zonder downtime

Let op, als je een domeinnaam verhuist gaat alleen de domeinnaam zelf over naar ons. Heb je bij de oude aanbieder nog een hostingpakket of mail? Die gaan niet automatisch mee. Als je de domeinnaam alvast bij ons wilt vastleggen maar nog niet verhuizen, vul dan een fictieve code in (bijvoorbeeld ABCD1234). Als je alle andere zaken geregeld hebt kun je daarna de code alsnog aan ons doorgeven.

Registrar geeft de verhuiscode niet af

Als je een domeinnaam hebt is de hostingpartij of registrar altijd verplicht jou de code te geven als je hier om vraagt. Het komt bijna nooit voor dat hier een probleem mee is. De code mag niet achtergehouden worden als je bijvoorbeeld een betalingsachterstand hebt. Loop je hierbij toch tegen problemen aan? Neem contact op met de SIDN.