Webmail bij Yourhosting

Als je mail van Yourhosting hebt kun je gebruik maken van webmail. Zo kun je in elke browser je postvak benaderen. In deze handleiding vertellen we je er alles over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Bij een e-mailpakket of hostingpakket kun je via onze webmail inloggen op je postvak. Hiermee kun je overal ter wereld je e-mail ontvangen en versturen met je eigen e-mailadres. Je hoeft dus niets te downloaden of installeren; het is een online omgeving om snel je mail te gebruiken.

Inloggen

Je kunt op twee manieren inloggen op de webmail:

1. Directe link:

Ga naar de webmail en log in met de volgende gegevens:

• E-mailadres
  • E-mailwachtwoord

2. Vanuit Plesk:

1. Log in op je klantomgeving bij Yourhosting en klik door naar de Plesk-Hostingmanager;
  2. Ga in Plesk via het linkermenu naar de pagina Mail;
  3. Je ziet hier een overzicht van alle e-mailadressen die je in dit pakket hebt aangemaakt;
  4. Klik achter het gewenste e-mailadres rechts op het envelop icoontje;
  5. De webmail wordt geopend. Vul de juiste e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen op de webmail.

Wachtwoord kwijt

Als je het wachtwoord kwijt bent kun je in de Hostingmanager een nieuwe instellen:

1. Log in op je klantomgeving bij Yourhosting;
  2. Klik in het menu op Hostingmanager;
  3. Klik door naar de Hostingmanager van je pakket;
  4. Ga naar Mail;
  5. Klik op de mailbox waarvoor je een nieuw wachtwoord wilt instellen;
  6. Stel een nieuw wachtwoord in en klik op Ok of Toepassen

NB: Gebruik altijd een uniek en sterk wachtwoord.

Inlogproblemen

Als het niet lukt om in te loggen controleer dan het volgende:

• Lukt het niet om in te loggen met je nieuwe wachtwoord? Waarschijnlijk blijft het oude wachtwoord hangen in je browser (ofwel: programma waarmee je websites bekijkt). Wis dan het geheugen van je internetbrowser /cachegeheugen.
  • Zet je virusscanner, firewall of internet security helemaal uit. Bepaalde internet security tools in veel virusscanners laten geen cookies toe;
  • Controleer je Internet Explorer-instellingen. Zet Privacy op normaal niveau en Beveiliging op standaard niveau;
  • Staan je nameservers bij een externe partij? (Bijvoorbeeld Wix of Shopify): ga dan naar http://webmail-20.yourhosting.nl/

Ondervind je nog steeds hinder bij het inloggen op je e-mail? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Afzendergegevens aanpassen

1. Log in op de webmail;
  2. Klik rechts bovenin op Instellingen;
  3. Kies onder het Yourhosting logo het tabblad Identiteiten;
  4. Selecteer links de identiteit die je wilt aanpassen;
  5. Pas de afzendergegevens aan (Naam, E-mail, Organisatie).

Handtekening aanpassen

1. Log in op de webmail;
  2. Klik rechts bovenin op Instellingen;
  3. Kies onder het Yourhosting logo het tabblad Identiteiten;
  4. Selecteer links  de identiteit die je wilt aanpassen;
  5. Pas de handtekening aan in het veld Ondertekening;

Handtekening met afbeelding toevoegen

1. Log in op je webmail;
  2. Klik rechts bovenin op Instellingen;
  3. Kies onder het Yourhosting logo het tabblad Identiteiten;
  4. Selecteer links de identiteit die je wilt aanpassen;
  5. Vink HTML-ondertekening aan om meer opties te krijgen;
  6. Klik op het icoontje Afbeelding invoegen/bewerken;
  7. Klik op de tekst Afbeelding toevoegen en kies de gewenste afbeelding. De afbeelding komt links in het schermpje te staan. Dubbelklik op de afbeelding om deze te selecteren;
  8. Vul eventueel aangepaste afmetingen in als je dat wilt en klik op Ok;
  9. De afbeelding komt standaard links te staan. Wil je deze centreren of rechts uitlijnen, klik dan één keer op de afbeelding en klik op het gewenste uitlijningsknopje in het groene opmaakmenu;
  10. Klik op Opslaan.

Mappen aanmaken in PostvakIN

1. Log in op de webmail;
  2. Klik links onderaan op het tandwiel;
  3. Kies Beheer mappen;
  4. Klik links onderaan op het plusje;
  5. Voer in het hoofdvenster de naam van de nieuwe map in en kies een bovenliggende map.

Voorbeeldvenster uitschakelen

1. Log in op de webmail;
  2. Klik rechts bovenin op Instellingen;
  3. Kies in het linkermenu voor Mailboxweergave;
  4. Kies bij Layout voor List (no mail preview).

Alle berichten in het postvak selecteren

1. Log in op de webmail;
  2. Onderaan de lijst met ontvangen e-mails staan een dropdown met de tekst Selecteer;
  3. Kies voor Allemaal.

Een map verwijderen

1. Log in op de webmail;
  2. Klik links onderaan op het tandwiel;
  3. Kies Beheer mappen;
  4. Klik een map aan;
  5. Klik links onderaan opnieuw voor het tandwiel;
  6. Kies voor Verwijder.

Mail verwijderen als de mailbox vol zit

1. Log in op de webmail;
  2. Klik rechts bovenin op Instellingen;
  3. Klik links op Serverinstellingen en plaats een vinkje bij Verwijder bericht wanneer verplaatsen naar Prullenbak mislukt;
  4. Klik nu rechtsboven op E-Mail en verwijder je oude berichten.

Contactpersonen exporteren

1. Log in op de webmail;
  2. Klik rechts bovenin op Contactpersonen; uzSPvaCsnZIatAYd2jApGaovnGtupj2YtA
  3. Klik linksboven op Exporteren. Je kunt hier kiezen of je alle contacten wilt exporteren of een selectie; dTDScOpkX_k26K5YqS7JM3LU6GnoHyqTuA
  4. Hierdoor wordt er een vCard-bestand gedownload. Vrijwel alle e-mailprogramma's ondersteunen dit bestandstype.

Contactpersonen importeren

1. Log in op de webmail;
  2. Klik rechts bovenin op Contactpersonen; qR_DeOu6MLWHEQeSw7YDvuca6thxhFIx_A
  3. Klik in het links bovenin op Importeren; uZ9jazTZrakL5Wmld-KH6o6tYn1I8r8sQQ
  4. Vervolgens kun je een vCard- of CSV-bestand uploaden. Klik op Bladeren, selecteer het juiste bestand en kies de gewenste opties. Klik dan op Importeren. jib-1goUxYWBh9t50lIo2T4ICEaAnrhitw

Mail lokaal opslaan

1. Selecteer een mail (1) en klik rechtsboven op Meer (2);yAeVEjDI-8N5sEzKp5hdaF0WnSVN3lRyhQ
  2. Kies voor Opslaan (.eml) en sla op als een bestand op je lokale schijf;
  3. Als je het opgeslagen bestand weer wilt importeren ga je naar het tandwiel icoon en kies je voor Berichten importeren.

Mappen aanmaken

Ga naar Instellingen (1) en klik op Mappen (2) en vervolgens op het + icoontje om een map toe te voegen.

NIi7cjGUDwmd77kQMsYKg16YTN4PzbSwkQ