Wat is een phpinfo.php bestand?

1. Maak het phpinfo.php bestand

Binnen de hoofd root (/httpdocs) van de website maak je een phpinfo.php bestand aan met hierin de volgende code:

<?php phpinfo(); ?>

2. Roep de URL aan en bekijk de instellingen

Zodra je dit bestand direct aanroept via de browser zie je vervolgens alle informatie zoals bijvoorbeeld de PHP versie en overige instellingen.

Voorbeeld van een phpinfo.php bestand

Voorbeeld van een phpinfo.php bestand

1. Stappenplan

2. Maak het phpinfo.php bestand
  3. Roep de URL aan en bekijk de instellingen

Een phpinfo.php bestand wordt gebruikt om de PHP instellingen te presenteren op het scherm. Met dit bestand kan je gemakkelijk in één overzicht zien welke PHP versie er wordt gebruikt of welke waardes er gebruikt worden voor bijvoorbeeld de memory_limit, disable_functions, post_max_size et cetera.