Wat is PLESK?

Plesk is een softwarepakket welke op webserver niveau wordt geïnstalleerd. Binnen deze software kan je hostingpakketten aanmaken en gebruikers toevoegen, welke deze hostingpakketten weer kunnen beheren. Denk hierbij aan het aanmaken van e-mailadressen, het kunnen beheren van databases et cetera.

Waar de gebruiker wel of niet bij mag, bepaal je aan de hand van rollen. Zo kan de administrator de volledige server beheren, en een eindgebruiker alleen zijn of haar hostingpakket.

Concurrerende software van Plesk is bijvoorbeeld cPanel of DirectAdmin.

Inloggen op Plesk via het controle paneel

Binnen ons controle paneel kan je waar gewenst inloggen op Plesk via een Single Sign On.

Voorbeeld van een hostingpakket binnen Plesk 17

Voorbeeld van een hostingpakket binnen Plesk 17