Controle paneel beveiligen met google authenticator 2fa

Met de two factor authentication van Google Authenticator kan je jouw controle paneel extra beveiligen. Zo dien je naast de standaard beveiliging (gebruikersnaam en wachtwoord) ook een reeks cijfers in te voeren welke jouw smartphone toont.

Je installeert de Google Authenticator app op jouw smartphone en zorgt ervoor dat het apparaat verbonden is met het internet. Zodra je de app geïnstalleerd hebt kan je verder gaan met de handleiding.

Voor meer informatie over Google Authenticator of het downloaden ervan, bezoek de volgende link: https://support.google.com/accounts/answer/1066447?hl=nl

1. Stappenplan

2. Log in op het controle paneel
  3. Klik in het menu op Beveiliging
  4. Vink de optie Two factor authentication aan

1. Log in op het controle paneel

Om deze stappen uit te voeren moet je eerst aangemeld zijn op het controle paneel.

2. Klik in het menu op Beveiliging

Zodra je op Beveiliging klikt kom je in het overzicht waar je de 2FA kunt in- en uitschakelen.

Beveiliging controle paneel

3. Vink de optie Two factor authentication aan

Zodra je de optie Vink de optie Two factor authentication aanvinkt, verschijnt er een QR-code. Scan deze code met de Google Authenticator app.

QR code inscannen

Zodra de Authenticator goed gekoppeld is krijg je een code terug. Deze voer je in het veld eronder in en vervolgens klik je op Check.

2FA is ingesteld

Nu heb je succesvol jouw apparaat gekoppeld aan ons controle paneel.

Wanneer je opnieuw inlogt op het controle paneel krijg je tijdens het inloggen een extra veld waarbij je de code dient in te voeren die jouw apparaat genereert.

2FA is nodig voor inloggen

Inloggen mislukt?

Als je niet kan inloggen kan het zijn dat de tijd van jouw telefoon en die van de server niet overeenkomt. Zorg er dus voor dat de tijd op jouw telefoon juist staat ingesteld, je hebt immers maar 30 seconden om de code over te nemen van de Authenticator.

Uitschakelen

Het uitschakelen van de beveiliging doe je door simpelweg op door het vinkje Two factor authentication uit te vinken. Wanneer je dit hebt gedaan zal er dus niet meer gevraagd worden om een code.

2FA uitschakelen