Bestandsrechten aanpassen via plesk

Met bestandsrechten geef je aan welke rechten bezoekers hebben als ze bestanden van jouw website opvragen. Je wilt bijvoorbeeld voorkomen dat de databaseconfiguratie kan worden uitgelezen, maar wilt vanzelfsprekend wel dat de contactpagina leesbaar is. Deze bestandsrechten kan je per bestand of folder wijzigen.

In dit artikel laten we je zien hoe je bestandsrechten kunt aanpassen via Plesk.

1. Open Plesk en klik op de betreffende website.
  2. Klik op de symbolische notatie achter het bestand of de folder welke je wilt wijzigen.
  3. Stel de gewenste bestandsrechten in door de vinkjes aan of uit te schakelen.
  4. Klik op ‘OK’ om de wijzigingen door te voeren.

Bestandsrechten aanpassen via Plesk

Bestandsrechten aanpassen via Plesk

Oppassen bij aanpassen

Het aanpassen van bestandsrechten op een website kan voor een beveiligingslek zorgen. Schakel bij twijfel altijd een expert in.