Veelgestelde vragen over YourWebsite bij Yourhosting

We verzamelen hier alle veel gesteld vragen die je hebt over YourWebsite met de links naar de juiste antwoorden of relevante artikelen. Als je vragen mist, laat het ons weten via een reactie onderaan dit artikel.

Inhoudsopgave

1. Algemeen
  2. Het programma
  3. Overstappen
  4. Wie is wie
  5. Praktisch
  6. Commercieel
  7. Technisch
  8. Handleiding

Algemeen

Wat is YourWebsite?

Sitebuilder is ons nieuwe pakket voor het maken van een website. YourWebsite is overzichtelijk en intuïtief waardoor je snel en gemakkelijk een mooie website maakt, ook als je hier weinig ervaring mee hebt.

Is YourWebsite ontwikkeld door Yourhosting zelf?

Het programma zelf wordt ontwikkeld door een externe partner. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het gebruik van deze builder en kunnen je helpen met al je vragen over het maken van je website. De hosting en de e-mail komen volledig uit eigen huis.

Wanneer kan ik gebruik maken van dit programma?

YourWebsite is al beschikbaar voor nieuwe klanten van Yourhosting. Ben je een bestaande klant en je wilt liever Sitebuilder gaan gebruiken, dan kun je overstappen naar het YourWebsite pakket. Dit kun je naast je huidige pakket afnemen of in plaats van.

Waar kan ik de YourWebsite builder vinden in Mijn Yourhosting?

De builder is beschikbaar als je één van je domeinnamen gekoppeld hebt aan een YourWebsite pakket. Klik op Hosting & E-mail in het menu links, klik de domeinnaam aan waar het pakket aan gekoppeld is, scroll naar onderen en kies voor de button Naar sitebuilder.

Hoe werkt het?

In dit artikel lees je hoe je een website maakt met de YourWebsite builder.

Het programma

Wat kost het?

YourWebsite is geen onderdeel van onze reguliere hostingpakketten maar een exclusief nieuw pakket met hosting en e-mail inbegrepen. Meer hierover lees je op de productpagina.

Lijkt het op WordPress?

Nee, YourWebsite is gericht op klanten die snel en eenvoudig een website willen maken, ook als ze minder ervaring hebben met webdesign. Ons programma heeft minder uitgebreide mogelijkheden dan WordPress maar is qua vormgeving eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.

Is het geschikt voor onervaren gebruikers?

Ja, ook als je weinig tot geen ervaring hebt met het maken van websites kun je met YourWebsite een mooie site maken. Bovendien helpt onze klantenservice je graag als je ergens niet uitkomt.

Kan ik een demo proberen?

Op dit moment hebben we geen gratis demo beschikbaar. Je kunt in dit artikel meer lezen over het gebruik van YourWebsite.

Wat is er zo goed aan?

YourWebsite is eenvoudig en intuïtief. Je kiest een template en voegt daarna gemakkelijk elementen toe als blokjes die je naar de gewenste plek sleept. Je kunt hiermee schuiven en nieuwe afbeeldingen en andere elementen toevoegen als in een collage. Daarnaast kun je gemakkelijk je SEO informatie toevoegen zodat de site vindbaar is in Google en SSL inschakelen zodat data via je site altijd veilig verstuurd wordt.

Wie is wie

Is YourWebsite door jullie zelf ontwikkeld?

De techniek achter YourWebsite builder is ontwikkeld door een externe partner en geïntegreerd in onze systemen. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het gebruik van YourWebsite en helpen je graag met je vragen over het dagelijks gebruik. De hosting en de e-mail zijn wel volledig door ons ontwikkeld.

Van wie is YourWebsite?

De software is ontwikkeld door het bedrijf BaseKit uit Bristol in het Verenigd Koninkrijk. Yourhosting heeft het volledig beheer over de versie die in ons systeem staat en waarmee jij je website gemaakt hebt. Alles wordt gehost op onze servers.

Kan ik mijn YourWebsite site meeverhuizen als ik opzeg?

YourWebsite sites draaien in een unieke omgeving op onze servers en kunnen niet overgezet worden naar de hostingsomgeving van een andere aanbieder.

Op welke server staat mijn site?

Je site wordt gehost op de servers van Yourhosting.

Kunnen jullie een site voor mij maken?

Wie bieden geen service aan voor het bouwen en ontwikkelen van websites. Uiteraard assisteren we je wel graag bij het maken van je website met YourWebsite. Als je het laten maken van je site wilt uitbesteden, adviseren we je eens te kijken op de site van Website Offertes.

Kan mijn webdesigner een site voor mij maken in YourWebsite?

Dat kan. Jouw webdesigner heeft dan wel toegang nodig tot het programma via jouw klantomgeving. Je kunt hiervoor een aparte gebruikersaccount voor hen aanmaken. Je leest hier hoe dat moet.

Praktisch

Hoe kom ik in de YourWebsite builder?

De builder is beschikbaar als je één van je domeinnamen gekoppeld hebt aan een YourWebsite pakket. Klik op Hosting & E-mail in het menu links, klik de domeinnaam aan waar het pakket aan gekoppeld is, scroll naar onderen en kies voor de button Naar sitebuilder.

Hoe zet ik mijn site online?

Hoe haal ik mijn site offline?

Hoe word ik beter vindbaar in Google?

Hebben jullie een handleiding of stoomcursus?

Ja, je kunt hier en hier meer lezen over het maken van een website met YourWebsite.

Kan ik ook mijn WordPress site overzetten naar YourWebsite?

WordPress en YourWebsite gebruiken verschillende techniek en kunnen niet met elkaar 'samen werken'. Als je een WordPress site hebt en over wilt naar YourWebsite zul je de website opnieuw moeten maken.

Commercieel

Bij welk pakket zit YourWebsite inbegrepen?

YourWebsite is beschikbaar exclusief beschikbaar als totaalpakket. Je kunt daar hier meer over lezen.

Kan ik YourWebsite opzeggen?

Ja, als je het pakket opzegt, zeg je daarmee je site op. Lees hier meer over opzeggen.

Kan ik mijn site doorverkopen aan iemand anders?

Het is niet mogelijk om de websitebestanden te verhuizen naar een andere hostingprovider. Het is wel mogelijk om je pakket in zijn geheel over te dragen aan een andere Yourhosting klant. Lees hier meer over overdrachten.

Ik mis bepaalde functies; kan ik upgraden?

Er is maar één versie van YourWebsite. Als er functies ontbreken kun je hiervoor dus niet upgraden naar een uitgebreidere versie. YourWebsite wordt wel continu doorontwikkeld en verbeterd, dus als je suggesties of wensen hebt, geef deze gerust door via een reactie onderaan dit artikel.

Technisch

Kan ik mijn YourWebsite bestanden benaderen via FTP?

Nee, YourWebsite is een afgesloten omgeving en is niet te benaderen via FTP. Je kunt de site alleen beheren via de editor.

Kan ik de HTML van mijn YourWebsite site aanpassen?

Nee, dit wordt niet ondersteund. Als je er ervaring mee hebt kun je wel de templates bewerken. Lees meer hierover in onze handleiding.

Kan ik het koppelen met externe software?

YourWebsite heeft beperkte mogelijkheden voor het koppelen met zaken als Facebook of Google Analytics. Custom plugins of koppelingen zijn niet beschikbaar.

Moet ik de DNS aanpassen?

Nee, dat is niet nodig. Als je de site publiceert wordt de de DNS van je domeinnaam automatisch bijgewerkt.

Kan ik mijn site ook ergens anders hosten?

Dit is niet mogelijk. Een YourWebsite website wordt altijd gehost bij Yourhosting.

Handleiding

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen en stappenplannen voor het maken of bewerken van je website in YourWebsite.