YourWebsite Instellingen bij Yourhosting

In dit artikel bespreken we de instellingen van je YourWebsite site. Voor inhoudelijke aanpassingen kun je hier terecht.

Inhoudsopgave

Site status

Je kunt eenvoudig je site offline halen. Dit kan handig zijn bij bijvoorbeeld grote aanpassingen of als je een andere domeinnaam wilt koppelen. Je doet dit als volgt:

Ga eerst via het menu naar Site instellingen:

Je kunt hier klikken op Website status:

In het nieuwe scherm kun je de site Offline (1) halen, het Voorkeursdomein (2) aanpassen (als je een andere domeinnaam hebt gekoppeld en deze wilt instellen), en Doorverwijzen (3) om secundaire domeinnamen ook door te laten sturen naar de site. Met Bewaar (4) bevestig je de aanpassingen.

NB: Denk eraan dat Google je website cachet, dit houdt in dat wanneer je jouw site offline haalt, Google nog enige tijd de gecachte website zal tonen in de zoekresultaten.

Domeinnaam koppelen

Je kunt je YourWebsite site koppelen aan meerdere domeinnamen, ook externe domeinnamen. Dit heet mappen of koppelen en gaat als volgt:

1. Ga naar Site instellingen

2. Kies voor Domein koppelen

3. Klik op het + icoon of de button Wijs een domeinnaam aan

hYXB2XXn3DvQ2hs0KF7T_etnKwUDOMmxBQ

4. Via het controlepaneel kun je de domeinnaam koppelen. Volg de instructies met betrekking tot het aanpassen van de DNS en vul de gewenste domeinnaam in.

Mi58VLGE1zVNMmGQx6oTdn_4Gf9vU770xg

5. Met de knop Test koppeling kun je testen of de DNS goed staat (NB: dit kan maximaal 24 uur duren)

4efJihqtR9JTA0XFgR0-l0WeVKb9ykDGPw

6. Als de test geslaagd is kun je klikken op Koppel domein

Favicons

Een favicon is een icoon dat wordt getoond in de adresbalk als je naar je site toe gaat; de favicon komt vaak ook in de lijst met favorieten te staan.

EASC1-kjmwRm0rkyeUy75FXksb7Td7nhQA

Favicon toevoegen

1. klik op Site instellingen

2. Kies voor Favicon

3. Klik op Kies een afbeelding

z_IPRyVTzcoRrqmH6ipCq_5DV2OrSv7C4w

4. Upload de gewenste favicon

5. Er wordt altijd eerst een voorbeeld getoond voordat je bevestigt.

Google Analytics

Let op! Google heeft aangekondigd vanaf juli 2023 hun Universal Analytics programma te stoppen. Hierop voorsorterend is de Google Analytics module uit YourWebsite verwijderd

Google Analytics 4

De nieuwe methode om van Google Analytics gebruik te maken is door een script op je website te plaatsen. Google noemt deze oplossing Google Analytics 4. We leggen hieronder uit hoe dit werkt.

NB: Om hier gebruik van te maken moet je wel een account hebben bij Google Analytics. Je kunt hier een account maken.

1. Log in op je Analytics account en ga naar Beheer (of Admin);
  2. In het nieuwe scherm zie je een kolom met Property en één van de opties is Data Streams;
  3. Klik deze aan.

4. In het nieuwe scherm kies je voor View tag instructions. Vervolgens zie je een veld met een script. Kopieer deze.

5. Script gekopieerd? Ga naar een pagina in de website editor en klik op het bolletjes icoon rechts om de pagina opties weer te geven. Je kiest vervolgens voor Bewerk pagina scripts en daarna voor Head Scripts.

Hier kun je het scriptje uit Google plakken.

SEO pagina

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) is het verbeteren van de ranking van de zoekresultaten voor je website. Je kunt dit doen door o.a. content of andere informatie toe te voegen.

Veranderen van jouw SEO details

1. Ga naar Site Instellingen

2. Kies voor SEO

P4vmWirWvFzf7teD_M1bYEy2uig50Zu6PA

3. Pas de gegevens aan voor Titel, Taal, Omschrijving en Trefwoorden.

Klik hier voor een interactieve uitleg.

Pagina instellingen en SEO

Voor optimale vindbaarheid pas je op elke afzonderlijke pagina van je site de SEO informatie aan.

1. Ga naar je pagina overzicht en klik op de bolletjes (1) achter de gewenste pagina, en klik daarna op Bewerk pagina instellingen (2);

XEXlVdQJuce_KfpSgZA2Qm2-DOioATjyvw

3. Title in Navigatie is de pagina die getoond wordt op je website

4. Title in Browser kan extra informatie bevatten over jouw site

5. Pagina URL is het pad naar de pagina (dit kun je meestal onveranderd laten)

6. Pagina status; hiermee kun je een pagina offline zetten

7. Trefwoorden zijn beschrijvende trefwoorden waarop je site gevonden kan worden

8. Beschrijving is bedoeld voor een korte beschrijving van je site die ook zichtbaar is in de zoekresultaten

SYd3KrkbNuF39OG59b8Ewaj82lAiYjQ4Pg

SEO whitepaper

Voor iedere online ondernemer is SEO belangrijk. Ook voor jou! Met een goed geoptimaliseerde website krijg je meer bezoekers op je website. Wil jij je website beter vindbaar maken? Ga aan de slag met zoekmachineoptimalisatie!

Pagina's verwijzen

Gebruik een verwijzing naar een pagina als je een pagina vervangen hebt en je wilt bezoekers naar de nieuwe versie sturen.

Types van verwijzing

Er zijn twee soorten verwijzingen:

301 Permanent

De 301 verwijzing duidt op een permanente verandering. Zoekmachines zullen deze verwijzing herkennen en herindexeren op de site

302 Tijdelijk

De 302 verwijzing is tijdelijk wat betekent dat de oude of originele pagina geïndexeerd blijft bij de zoekmachines. Een 302 verwijzing zou geen permanente oplossing moeten zijn aangezien beide pagina’s geïndexeerd worden, wat de zoekvolgorde beïnvloed tussen de nieuwe en oude pagina’s.

Een verwijzing toevoegen

1. Ga naar Site Instellingen

2. Scroll naar onderen naar Geavanceerde instellingen en kies voor Doorverwijzingen

3. Klik op de + knop of de button Voeg doorverwijzing toe

nycSkBSw6u7XPqGzaAM-fqMyMWgxq3HmbA

4. Klik op de naam van de pagina waar vandaan je de bezoeker wilt verwijzen;

5. Kies de bestemming, dus waar de bezoeker naartoe mag worden verwijzen;

6. Klik op Bewaar;

ffuwXZvWiivPNKmBy8gGA0KQdyRJBuMdMg

7. Als je teruggaat naar de vorige pagina zie je een overzicht met alle ingestelde verwijzingen

TEc_-DS4i-BclE-2LnRXSz_tHX9PFPIepw

Site resetten

Je kunt je site in de builder resetten. Let op! Dit heeft belangrijke gevolgen.

Een site reset zal:

• Alle content verwijderen
  • Alle huidige sjablonen herstellen door alle fonts, stijlen en kleuren te wissen.

Nadat een reset gedaan is:

• Is de tekst content verwijderd
  • Afbeeldingen zullen verwijderd zijn maar staan nog wel in je bibliotheek
  • Blog posts zullen aanwezig blijven in de blog applicatie
  • Producten zullen aanwezig blijven in de winkel applicatie.
  • Domein en accountinstellingen blijven onveranderd.

Hoe reset ik mijn site?

1. Ga naar Site instellingen

2. Scroll naar onderen naar Geavanceerde instellingen

2. Klik op Reset en klik dan op de Reset mijn site knop

BRJvIjbt9x_rooykLf2Pv7L2hangcKcPsg