YourWebsite builder bij Yourhosting

YourWebsite is een programma van Yourhosting waarmee je snel en gemakkelijk een website maakt. Heb je weinig ervaring met webdesign en je wilt toch eenvoudig zelf een mooie site maken? Dan is YourWebsite een perfecte oplossing. In dit artikel vertellen we je hoe de YourWebsite builder werkt.

Inhoudsopgave

In het kort

De drie belangrijkste knoppen in de builder zijn Hoofdmenu (1), Voeg content toe (2) en Publiceren (3).

Via het hoofdmenu bepaal je naar welk onderdeel van het programma je wilt. Met de knop content toevoegen kun je een item aanklikken en naar de site slepen op de plek waar je deze wilt plaatsen. De beschikbare kolommen lichten op. Je kunt een onderdeel zoals een afbeelding of een tekstblok ook altijd weer verplaatsen. Met de knop Publiceren zet je je pagina live en is deze dus zichtbaar op internet.

Belangrijke informatie

Via het hoofdmenu (1) kun je belangrijke informatie toevoegen aan je site zoals de naam, koptekst en contactgegevens. Je gaat hiervoor naar Site Instellingen (2) en vervolgens klik je op Profiel (3).

Basisinformatie

Onder Basisinformatie kun je de volgende zaken kwijt:

• Je logo (deze wordt weergeven in de kop en voet van de pagina)
  • De naam van je site (dit is zichtbaar in de kop en wordt ook toegevoegd aan de meta data voor Google)
  • Bedrijfsinformatie (afhankelijk van je gebruikte sjabloon staat ook dit in de kop van je site)

In het voorbeeld zie je hoe dat in de praktijk er uit komt te zien: Logo (1), Naam (2) en Omschrijving (3)

In de voet komt je bedrijfsinformatie:

Contactinformatie

Onder dit kopje kun je de contactgegevens kwijt. Deze worden verwerkt in de contactpagina op je website, inclusief mail, contactformulieren en social media knoppen. Alle gegeven zijn optioneel dus je vult alleen in wat jij op de website wilt hebben.

Hier zie je een voorbeeld hoe dat er op de site uitziet. Het adres wordt verwerkt in een kaart (1) en het mail icoontje (2) stuurt een bericht via het formulier naar het opgegeven mailadres.

bFIZlcwkTacvEXga-eXuIdM9ElsDYMJUww

Vormgeving van je site

In de YourWebsite kun je het ontwerp, de lettertypen en de kleuren eenvoudig wijzigen. Er zijn grofweg drie manieren om de vormgeving van je site aan te passen: de stijl, instellingen per pagina en de inhoud.

Stijl: Klik in het menu links om de stijl van je website aan te passen

Ontwerp

Je kunt hier ontwerp uitkiezen qua kleur en lettertype of zelf een combinatie kiezen

Pas onderdeel aan

Je kunt ook per onderdeel (kolom, afbeelding, tekstvak, etc) aanpassingen doen. Klik daarvoor op het icoontje naast het betreffende onderdeel.

Je kunt hier de achtergrond, achtergrondkleur en zaken als scrolleffect, hoogte van het kader en positie van het onderdeel ten opzichte van de andere kaders aanpassen.

Afbeeldingen

Je kunt op de volgende manier een afbeelding toevoegen aan je site:

1. Klik op de Voeg inhoud toe (1) knop en kies voor Voeg widget toe (2)
  2. Sleep het icoon voor Afbeelding (3) naar de gewenste plek op de site

In het nog lege afbeeldingsvak kun je eenmaal klikken om een afbeelding toe te voegen

Je kunt ook eerder geuploade afbeeldingen terugzien als je kiest voor Recent. Handig als je één afbeeldingen meerdere keren nodig hebt.

9QoZ90jGFq_1Dy7EPjx_AhoRNkzL4jgRew

Als je een Facebook account hebt kun je hier verbinding mee maken en afbeeldingen rechtstreeks uit je fotoalbums op Facebook halen.

jbnczEMPiqWLgyK_UEkIc-0rCl9idmXNCA

Als je een afbeelding op je site hebt staan kun je deze aanklikken om de instellingen te bewerken.

Kijk voor een visuele stap voor stap handleiding op deze pagina.

Galerij

Je kunt afbeelding ook toevoegen in de vorm van een galerij. Dit doe je als volgt:

1. Klik op Voeg inhoud toe; en vervolgens Voeg widget toe;
  2. Sleep het item Galerij naar de gewenste plek;
  3. Laat los en kunt de eigenschappen van de galerij bewerken en afbeeldingen toevoegen.

Slider

Een slider of diavoorstelling is een serie afbeeldingen die automatisch de afbeeldingen één voor één laat zien. Deze voeg je als volgt toe:

1. Klik op Voeg inhoud toe; en vervolgens Voeg widget toe;
  2. Sleep het item Slideshow naar je pagina
  3. Laat los en je komt nu in het scherm waar je eigenschappen kunt aanpassen

In het bronscherm kun je de volgende instellen aanpassen: klik op bewerken afbeeldingen (1) om foto's toe te voegen, verwijderen of de volgorde aan te passen; Overgangstype (2) voor het effect van de overgang, Duur en Snelheid (3) voor de interval tussen twee afbeeldingen en Weergave instellingen (4) voor overige instellingen.

cfTl-YDoEO2OCBJ6SARf1_1E-tArYi9K2Q

Tekst en kopjes

Je kunt op de volgende manier een tekstblok toevoegen aan je Sitebuilder pagina:

1. Klik op Voeg inhoud toe; en vervolgens Voeg widget toe;
  2. Sleep het tekstblok of kopje naar de gewenste plek op je pagina

Kijk voor een visuele stap voor stap handleiding op deze pagina.

Pagina's toevoegen

Je kunt een pagina toevoegen aan je site in de vorm van een losse pagina of een map met subpagina's.

Pagina toevoegen:

1. Klik op de naam van je home pagina

2. Klik op het Plus-icoon

3. Voer de titel van je pagina in en klik op Gereed

4. Als je de instellingen van je nieuwe pagina wilt bewerken ga je weer terug naar het vorige menu en klik je op de drie bolletjes achter de naam van de pagina en kies voor Bewerk pagina instellingen.

Map toevoegen

Om een map toe te voegen doorloop je dezelfde stappen als hierboven voor het toevoegen van een pagina; maar selecteer je Nieuwe map.

Als je nu vervolgens weer een pagina aanmaakt, kun je deze toevoegen aan de map

Je pagina komt nu in het menu te staan als een subpagina. Op je live website komt dat er zo uit te zien:

Kijk voor een visuele stap voor stap handleiding op deze pagina.

Pagina's verbergen

Als je bezig bent met nieuwe pagina's terwijl de rest van je site al live staat, dan kan het handig zijn om deze te verbergen zodat bezoekers deze nog niet kunnen zien maar de rest van de site wel. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar pagina instellingen van de pagina waar het om gaat:

2. Scroll naar beneden tot je Verborgen van navigatie ziet en zet dit schuifje aan. Klik daaran op Gereed.

Formulieren, mappen, etc.

Andere onderdelen van je site, zoals een formulier of map kun je allemaal toevoegen vanuit de optie Voeg inhoud toe en vervolgens Voeg widget toe.

Je krijgt vervolgens links een menu te zien met onderdelen die kunt toevoegen door ze naar de gewenste plek op de pagina te slepen.

Je kunt de inhoud bewerken door er op te klikken en verplaatsen binnen de pagina door de muisknop vast te houden en het formulier of afbeelding weer verslepen.

Een webshop toevoegen

Je kunt in YourWebsite ook een webwinkel toevoegen. Dat doe je als volgt.

1. Klik op het Store icoon in het menu

2. De eerste keer dat je dit doet, wordt je geholpen door een wizard om je winkel op te tuigen

3. Je kunt beginnen met de Basic Information. Vul hier zoveel mogelijk van in. Als je klaar bent klik je rechts bovenin op Save.

4. Je kunt nu een betaalmethode toevoegen. Dit is hoe je klanten de producten kunnen afrekenen. Minimaal één betaalmethode is vereist voordat je jouw winkel live kunt zetten.

5. Daarna kun je een aflevermethode selecteren. Dit is de manier waarop het pakket met de artikelen van jou naar de klant wordt gebracht. Ook hier is minimaal één methode vereist voor je verder kunt.

6. Tenslotte kun je producten toevoegen. Dit is de laatste stap voordat je winkel online kan. Klik op producten en voeg er minimaal eentje toe.

7. Als alles is ingevuld kan je winkel online. Je ziet nu onder Store setup dat het hele lijstje is afgevinkt. Klik op Publish store. Let op: de winkel staat nu online. Als je website ook gepubliceerd is dan kunnen er vanaf nu bestellingen binnen komen.

Meer weten over je webwinkel? Lees dit artikel: Webshop maken in YourWebsite.

Taal, valuta en eenheden

Je kunt in Sitebuilder de taal, de gebruikte valuta en de eenheden voor afstand en gewicht, etc. aanpassen.

Taal

Ga naar het menu icoon links boven (1) en kies voor de optie Mijn account (2) en vervolgens Instellingen (3):

tO085U3SDzKR1XF_MHj-WU_QuxI768cwtg

In het nieuwe scherm kies voor de optie Taal en vervolgens in het dropdown menu de gewenste taal.

QCgLlyPzoz-3_N0HqwyKZC5685fNMrsPYA

Je kunt dezelfde aanpassing ook doen met betrekking tot de inhoud van je site; dit helpt bij betere vindbaarheid in Google. Ga naar Site instellingen (1), dan naar Websitegezondheid en SEO (2).

Pagina indeling aanpassen

Je kunt de volgorde van je pagina's en/of de indeling van sub pagina's in mappen eenvoudig aanpassen:

1. Klik op naam van je homepagina

2. Je kunt nu de pagina's verslepen door op het icoontje voor de paginatitel te klikken; en deze te verslepen naar de gewenste plek; je kunt een pagina ook in een map zetten.

Kijk voor een visuele stap voor stap handleiding op deze pagina.

YourWebsite op je mobiel

Als je YourWebsite wilt gebruiken vanaf een mobiel apparaat dan adviseren we het gebruik Safari op de iPhone en Chrome of Android toestellen.

De belangrijkste knoppen; hoofdmenu (1), voeg content toe (2) en publiceren (3) zien er op de mobiel zo uit:

-9v780nCcVHpy3Fjkflr_5NgtWUUwYL4aQ

Content toevoegen

Klik eerst op deze button (1)

KnYe9AnCeVGDfWRjklrvEmT3JApe0HmTfg

En sleep daarna het gewenste contentblok (2) naar je pagina:

4UoiRRJtExlvdl-JeGSNyL-ELhN_Q5A5aw

Weergave voorbeeld

Klik op weergave voorbeeld (1) en vervolgens op het telefoon of desktop icoontje (2) om te zien hoe de aanpassingen er uitzien op deze schermen.

QeNMcvCxqWQN3vOzXUjMnKbipiHozYn-dw

iO1varF01uvRoOQWUxkx5Y1HPU04Rv-r0g

Contactformulier

Kijk voor een visuele stap voor stap handleiding op deze pagina.

Aangepaste formulieren

Met het aangepaste formulier kun je je eigen formulieren maken om informatie te verzamelen van bezoekers van je site. Dit formulier kan de volgende aangepaste velden bevatten:

• Één regel veld - Gewoon een enkele regel tekst. Ideaal voor het verzamelen van een naam of e-mailadres.
  • Multi line veld - Dit is een groter tekstveld, geschikt voor alinea's met tekst. Dit is handig voor langere vragen of verzoeken.
  • Checkbox - Opnemen van meerdere items vanuit een lijst van opties.
  • Radio knop - Opnemen één item vanuit een lijst van opties.
  • Drop-down - Opnemen één item vanuit een lijst van opties. Nuttig voor het aanbieden van een lijst van opties, terwijl ook de ruimte wordt bespaard.

NB: Elk aangepast formulier heeft een limiet van 10 velden; 9 aangepaste velden en 1 e-mail adresveld

Hoe maak je een eenvoudig vragenformulier

Klik eerst op Voeg inhoud toe en kies dan voor voeg widget toe  en sleep dan het item Op maat gemaakt formulier naar de gewenste plek:

Klik op het formulier om het instellingen-venster te openen. Hier kunt u een e-mail onderwerp, de tekst van de knop wijzigen en het e-mailadres toevoegen waar de inzendingen naar zullen worden verzonden.

Je kunt in dit veld ook eenvoudig een aangepast veld toevoegen als het gewenste veld niet in het formulier staat. Als alles naar wens is klik je op Bewaren; de knop rechts bovenin:

Aanpassing ongedaan maken

De meeste aanpassingen die je doet kun je weer ongedaan maken. Er komt direct nadat je een aanpassing doe een notificatie in beeld dat de aanpassing live is. En deze kun je deze weer ongedaan maken.

sWw3h39zXxRm21YE71dGikAFTtIQ7PCtyA

Er zijn een aantal aanpassingen waarbij deze optie niet beschikbaar is.

• De titel en de omschrijving van een afbeelding
  • De valuta en je contact e-mailadres in de PayPal "Koop nu" button
  • Het verwijderen van pagina's en aanpassen van pagina namen
  • Verwijderen van content blokken

Deze aanpassingen staan direct live en zul je bij een vergissing handmatig moeten corrigeren.

SEO

Kijk voor een visuele stap voor stap handleiding op deze pagina.