Subdomeinen bij Argeweb aanmaken of verwijderen

Heb je een webhostingpakket bij Argeweb? Dan dan kun je ook subdomeinen aanmaken. Bijvoorbeeld: shop.uwdomein.nl. In dit artikel vertellen we er meer over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Met een webhosting pakket van Argeweb kunt je eenvoudig subdomeinen aanmaken. Een standaard domeinnaam is www.uwdomein.nl. Maar in plaats van www kun je ook een ander subdomein aanmaken. Bijvoorbeeld testsite of shop. Deze sites zijn dan bereikbaar via testsite.uwdomein.nl of shop.uwdomein.nl.

Subdomein aanmaken

Als je een subdomeinnaam wilt aanmaken volg je dit stappenplan.

1. Log in op Mijn Argeweb;
  2. Klik in de menubalk op Beheren;
  3. Kies voor Webhosting;
  4. Klik op het pakket aan waarop je een subdomein wilt;
  5. Ga in het menu rechts naar Algemeen;
  6. Kies voor Subdomeinen;
  7. Vul in het invulveld de naam van het subdomein in en klik op Toevoegen.

Screenshot uit de klantomgeving van Argeweb. De optie Subdomeinen in de categorie Algemeen wordt aangeklikt. Een screenshot uit de klantomgeving van Argeweb. Er is een scherm zichtbaar waar een subdomein kan worden ingevuld en bevestigd.

Verwijderen subdomein

Je verwijdert subdomeinen op dezelfde manier als dat je het hebt aangemaakt. Naast de aangemaakte subdomeinen staat een knop Verwijderen. Klik hierop en uw subdomein is verwijderd.