SPF records bij Argeweb

In dit artikel kunt u lezen wat een SPF record is, hoe het werkt en kan worden toegevoegd in de DNS van uw domeinnaam.

Inhoudsopgave

Wat is een SPF?

Een SPF record is een record die ervoor zorgt dat er één of meerdere server gemachtigd worden om hiermee mail te sturen voor de domeinnaam.

Hoe werkt het?

Er zijn veel spamfilters die kijken naar het IP-adres van een server waarmee de mail wordt gestuurd van een domeinnaam. Als het IP-adres van deze server in het SPF record staat dan wordt de mail die afkomstig is van deze server geaccepteerd. Wanneer dit IP-adres niet in het SPF record staat zal er een melding komen dat de server met het IP-adres niet gemachtigd is om de mail te versturen voor deze domeinnaam.

Hoe ziet het record er uit?

Een voorbeeld van een SPF record ziet er als volgt uit: "v=spf1 ip4:194.165.34.0/24 ip4:176.62.198.0/24 ~all"

Het is ook mogelijk om een specifiek SPF record over te nemen van een ander domein. Een voorbeeld daarvan zal er zo uit zien: "v=spf1 ip4:194.165.34.0/24 include:_spf.argewebhosting.nl ~all"

Met include:_spf.argewebhosting.nl nemen we een reeds bestaand SPF record dat opgezet is op de hostnaam _spf.argewebhosting.nl over in het eigen SPF record.

Hoe stelt u het SPF record in bij Argeweb?

Met de volgende gegevens kunt u een record bij Argeweb in de DNS aanmaken.

• Subdomein: @
  • Type: TXT
  • TTL: 617
  • Adres: "v=spf1 include:_spf.argewebhosting.nl ~all" (Het SPF record staat bij Argeweb altijd tussen dubbele quotes)

Met dit SPF record worden alle web- en mailservers van Argeweb toegestaan om namens uw domein berichten te mogen versturen.

Hoe ziet een bounce er uit wanneer het op SPF basis wordt afgekeurd?

De melding die terug komt als het SPF record niet klopt ziet er als volgt uit.

550 194.165.34.241 is not allowed to send mail from argewebdemo.nl